Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

DALAMAN WEEKEND PROJESİİÇ TURİZME CANSUYU OLACAK

DALAMAN WEEKEND PROJESİİÇ  TURİZME CANSUYU OLACAK
REKLAM ALANI
Mart 3, 2016 12:07 pm
1.676
A+
A-

DALAMAN WEEKEND PROJESİİÇ

TURİZME CANSUYU OLACAK

12795278_1702345263381739_1341844515905311845_n ölüdeniz (3) Dalaman Weekend logo EBU_1060

 

Ülkemizin en önemli turizm değerlerinden Dalaman Bölgesi’nin Dalyan, Marmaris, Fethiye, Akyaka tatil merkezlerinde, yaz ayları dışında da iç turizmin canlandırılması amacıyla YDA Dalaman Havalimanı  öncülüğündeAnadoluJet, Pegasus ve Muğla Valiliği işbirliğinde  başlatılan, İstanbul ve Ankara’dan Dalaman’a uçak, otel ve transferi kapsayan haftasonu tatili  “Dalaman Weekend Projesi”;  turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticilerile YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç,AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Pegasus Satış Müdürü Burcu Alın, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoyile Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz katılımlarıyla gerçekleşen basın toplantısında kamuoyuna tanıtıldı.

 

3 gün 2 gece tatil paketlerinden oluşan Dalaman Weekend Projesi ile  hafta sonunda tatile gitmek isteyenlere  uçak, transfer ve otel konaklamasını kapsayan alternatifler sunuluyor.

 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin (TÜRSAB) genel merkez binasındaki toplantıda projeyi tanıtan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, dünyada ve Türkiye’de yıllık izin kullanılmadan hafta sonları değerlendirme etkinliklerinin giderek arttığını belirterek, bu çerçevede düzenlenen şehir ve bölge gezilerinin yaygınlaştığına değindi. Dalaman Havalimanı’nın 2006’da özel işletilmeye başlanmasından itibaren yolcu sayısının yüzde 29 arttığını dile getiren Güvenç, buraya her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turist geldiğini söyledi.

 

Hedef İç Turizmi Canlandırmak

 

Güvenç, “Kişi otelini ayrı uçağını ayrı transferini ayrı düşünüp çaba sarf etmesin diye bunların hepsini tek kalemde sunduk. www.dalamanweekend.com  adresinden kolayca istediğiniz paketi satın alabiliyorsunuz. Otel, transfer ve uçağın bir arada olduğu 3 gün 2 gecelik bir paket oluşturduk. Gidiş ve dönüş uçak biletleri de dahil. Otel yıldızlarına göre değişen 299, 399 ve 499 liralık paketler mevcut. Pakete kahvaltı dahil.Dalaman’ın yemek kültürünün ve restoranlarının tanınması için paketlere şimdilik yemek dahil etmedik , ileride restoranların da dahil olacağı bir uygulama eklemeyi planlıyoruz. Hedef kitlemiz aslındbüyükşehirin stresinden kaçmak isteyen herkes, ancak önemli ölçüde  de”35 yaş ve üzeri” günübirlik seyahat eden, yanında büyük bagajlar taşımayan kişiler. Dalaman Weekend Projesi ile giderek artan iç turizm hareketinde Dalaman bölgesinin payının artırılması, doğal turistik özelliklerin ve bölgeye özgü mutfağın tanıtılması da hedeflerimiz arasında.” dedi.

 

Güvenç, Dalaman’a gelen doğaseverlere hitap edecek Likya ve Karia Yolları doğa gezileri, bisiklet, yamaç paraşütü, kano, at biniciliği, olta balıkçılığı gibi daha birçok aktiviteyi yapabileceğini belirterek, tarihi mekanların da görülebileceğini söyledi.

 

Yurtdışından da Talep Var

 

Dalaman Weekend’in ilk olarak iç turizm için planlandığını dile getiren Güvenç, projenin yurt dışında büyük ilgi çektiğini söyledi.Güvenç, “Yurt dışındaki seyahat acenteleri ile birlikte de bunu yapmayı düşünüyoruz. Bir turist cuma akşamları 2-3 saatte İstanbul’a oradan da 1 saate Dalaman’a ulaşabilecek. Dönüşte de pazartesi sabahına işinde olabilecek. Birçok ülkeden şimdiden iş birliği teklifi aldık” dedi.

 

İlk olarak Sabiha Gökçen ve Esenboğa havalimanlarından Dalaman’a uçuşların gerçekleştirileceğini dile getiren Güvenç, ilerleyen zamanlarda talebe göre Adana, Trabzon, Gaziantep ve benzeri şehirlerden de uçuş fırsatı yakalanacağını sözlerine ekledi.

 

Muğla Valisi Amir Çiçek, seyahat edecek kimselerin gidecekleri yere kolay ulaşmayı ve o bölgenin güvenli olmasını isteyeceğini belirterek, bu iki hususta hiçbir tereddüde mahal vermeyeceklerini söyledi.Dalaman’a, Muğla’ya gidecek turistlerin kolay ulaşım ve güvenli seyahatinin sağlanacağının altını çizen Çiçek, şehrin farklı bölgelerinde rafting, avcılık, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü gibi etkinliklerin gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.

 

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “8 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz erken rezervasyon başarısına bu organizasyonu ekliyoruz. Erken rezervasyon olayı tuttu. Şimdi ‘butik anlayışlarla bize de gelin etkinlikleri’ olacak” diye konuştu.

 

Hava yolu şirketlerinden tam destek

Pegasus Hava Yolları Satış Müdürü Burcu Alın ise projeye çok önem verdiklerini belirterek, “Kış mevsiminde tarifeyi azaltmak yerine artırdık. Dalaman’a yüzde 60 oranında İngiliz misafir geliyor. Bu yıl İngiltere’nin birçok noktasından Dalaman’a direkt uçuşlarımız olacak. ” dedi.

 

AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan da bu yaz Ankara-Dalaman seferlerini günde 2’ye çıkaracaklarını belirterek, bunu yaparken sektör olarak birbirlerini tamamlayan ekosistemi oluşturan bir halka olduğunu söyledi.Proje için farklı kurumlardan aldıkları desteğe de değinen Doğan, “Dalaman’da hafta sonunu geçirmek isteyenlere transfer hizmetini hediye edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.