Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman ve Antalya havalimanlarının enerjisi güneşten

Dalaman ve Antalya  havalimanlarının enerjisi güneşten
REKLAM ALANI
Şubat 12, 2014 11:21 am
1.835
A+
A-

Dalaman ve Antalya

havalimanlarının enerjisi güneşten

Dalaman ve Antalya havalimanlarında güneş enerjisinden faydalanmak amacıyla yaklaşık 4 ay önce başlatılan proje hayata geçirildi.

Türkiye’nin güneş enerjisi bakımından çok avantajlı bir ülke olduğuna dikkat çekenKND 2272 - Dalaman ve Antalya havalimanlarının enerjisi güneşten şirket yetkilileri Havalimanları, otel ve tatil merkezleri gibi günün her saati elektrik enerjisine ihtiyaç duyan kurumların bu enerji kaynağını en iyi şekilde kullanmaları için güneş enerjisi yatırımlarını geç kalmadan yapmaları gerektiğine vurgu yaptılar.

-Dalaman ve Antalya faaliyette

Form Solar, İpekyüz Elektrik ve Yingli Solar Türkiye,  firmaları işbirliği ile tamamlanan projede Dalaman Havalimanı ve Antalya Havalimanı’na kurulu gücü toplam 500 kWp olan zemine monte güneş enerjisi santralinin kurulumu tamamlandı. İki santralin yıllık enerji üretim kapasitesi ise toplam 796 bin 093 kw olarak tasarlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen proje kapsamında hazırlanan iki güneş enerjisi santralinin yapımına Ağustos 2013 tarihinde başlandı. Güneş panelleri Yingli Solar Türkiye tarafından tedarik edilen projede Form Solar, ihale sahibi olan İpekyüz Elektrik firmasına projelendirme, ürün temini uygulama desteği ile birlikte devreye alma hizmeti sundu. Üç firmanın iş birliği sonucunda güneş enerjisi santralleri hızla tamamlanarak Aralık 2013 tarihinde devreye alındı.

-Güneş enerjisi hızla artacak

Form Temiz Enerji Genel Müdürü Enis Behar ise havalimanlarında gerçekleştirdikleri projenin kendileri için önemine dikkat çekerek, “Havalimanları, otel ve tatil merkezleri gibi günün her saati elektrik enerjisine ihtiyaç duyan kurumların güneş enerjisi projelerine yatırım yapmaları olumlu bir gelişme” dedi. Behar, Türkiye’nin güneş enerjisi bakımından çok avantajlı bir ülke olduğunu anlatarak şirketlerin bu enerji kaynağını en iyi şekilde kullanmaları için güneş enerjisi yatırımlarını geç kalmadan yapmaları gerektiğine, 2014 yılının ise bu yatırımı yapmak için en uygun dönem olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.