Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’in yeni güç birliği

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’in yeni güç birliği
REKLAM ALANI
Ocak 23, 2013 10:00 am | Son Güncellenme: Ocak 24, 2013 2:46 pm
1.441
A+
A-

OKN00152 - Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’in yeni güç birliğiDalaman, Ortaca ve Köyceğiz’in yeni güç birliği

‘’DOKTOB kuruldu’’

Kısa adı “DOKTOB” olan Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otel ve Turizm İşletmecileri Birliği Derneği’nin kuruluş ve tanıtım toplantısı Ortaca’da yapıldı.

Tanıtım toplantısına Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, DOKTOB Kurucu Başkanı Yücel Okutur ve kurucu üyeler katıldı.

Birliğin kuruluş amacını anlatan DOKTOB Kurucu Başkanı Yücel Okutur ‘’Bölgemiz, Muğla ilinin doğal kalmış en güzel koylarına, sayısız tarihi kültür değerlerine, göllerine, nehirlerine, sağlık termal sularına ve zengin endemik bitki örtüsüne sahiptir.  Narenciye ve nar başta olmak üzere çeşitli meyvelerin üretiminin yanı sıra, deniz ve göllerinde deniz ürünleri çeşitliliği bakımından da verimli bir bölgedir. Bunlara bal üretimini eklerken hayvancılığı da unutmamalıyız. Çeşitli madenler, marka olma yolunda ilerleyen mermercilik ve insanlık tarihinin en eski uygarlığına ev sahipliği yapmış arkeolojik varlıklarımızı da düşündüğümüzde, “Dünyanın neresinde bütün bu unsurların toplandığı bir yerleşim bölgesi vardır?” diye kendimize sormalıyız’’ dedi.

Bölgenin hak ettiği değeri alamadığını kaydeden Okutur konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Bu kadar mükemmel özelliklere sahip olan ilimiz ve bağlı ilçelerimiz yıllardır turizmde, tarımda ve diğer işletmelerde bir türlü istenilen ekonomik refah düzeyine gelmemiştir. Yatırımcı, yatırımların karşılığını yıllar geçmesine rağmen alamamaktadır. Tarımda üretici yetiştirdiği ürünün karşılığını alamadığı gibi, yıllarca emek verdiği narenciye veya nar ağaçlarını kesmeye başlamıştır. 22 yıldır yılan hikayesine dönen Dalaman Marinasının bölgenin geleceğini göremeyen zihniyetler nedeniyle halen inşaatına başlanmamıştır. Turizm gelirleri her yıl geriye gitmeye başlamıştır. Gittikçe azalan turist sayısı nedeniyle, müşteri kapma yarışına giren işletmelerin verdiği düşük fiyatlar ve artan maliyetler yüzünden kapanan veya her yıl el değiştiren iş yerleri hepimizin bildiği, tartıştığı ama değiştirmek için de hamle yapmadığı bir gerçek. Küçük esnaflar bugünkü koşullardan belki de en çok zarar görenlerimiz. Zira bir birlik içerisinde yer almadığı için çeşitli indirimlerden ve desteklerden faydalanma şansları da yok’’

Sorunların birlik içerisinde çözüleceğini ve markalaşmanın önemine değinen Yücel Okutur, ‘’Avrupa ve Afrika ve hatta uzak doğuyu da düşündüğümüzde, dünyaca ünlü tatil beldelerinde olmayan, birbirinden mükemmel zenginliğe sahip Muğla ilimiz ve ilçelerindeki ekonomik sıkıntının nedenlerini kesinlikle iyi analiz etmemiz gerekiyor. Çözüm ise ekonomik değerlerimizin markalaşmasını sağlamaktır. Marka olmak kolay bir hedef değildir. DOKTOB, mevcut sorunların projelerini, çözümlerini ilçelerimizin Kaymakamları, Belediye başkanları, turizm yatırımcıları, çiftçi ve hafif sanayici esnafımızla birlikte çözümleyecektir. Turizm bütünlük ister, ancak bütün parçalar birbiriyle uyumlu olduğunda ahenk ortaya çıkar. Çözüme gideceksek, paylaşımcı birliktelikle bölgemize ekonomik ve estetik güzellikleri getirebiliriz. Bugüne kadar DOKTOB kuruluş aşamasında ve ilk fikrin doğduğu günden bugüne kadarki çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen sayın kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, kurucu üye arkadaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür eder saygılarımı sunarım. Bölgemize hayırlı olsun’’ diye konuştu.

 

*BİRLİK HAKKINDA DEĞERLENDİRMELER

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek: “bölgemiz için bugün anlamlı bir gün,Turizmi tüm yıla yaymak ve birlik çatısı altında önemli çalışmalar gerçekleştirmek açısından bu girişimi önemsiyorum,katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum”

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik:”ülkemizde maalesef turizm deniz, kum ve güneşin ötesine geçemedi. Ayrıca bölgemizdeki ilçeler arasında mikro milliyetçilik öne çıktı. 3 ilçenin ortak bir hedefte buluşması açısından bu birlik önemli bir adım olacaktır. Böylece diğer alanlarda da birlikte çalışmamız mümkün olacaktır. Bizler burada kuruluş aşamasında sembolik olarak varız,ileride bu konuları uzmanlarına ve sektör temsilcilerine bırakacağız”

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz: “bu çalışma 8 aylık bir çalışma,bizler belediye başkanları olarak ayrı partilerde olmamıza rağmen bir araya geldik. Birliğimiz Fetob ve Getob’a rakip değildir,emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Kurucu üyelerden Prof. Dr. Niyazi Özdemir: “dünya üzerinde böyle bir doğa yok,30 yıl içinde bölgemiz önemli ölçüde tahrip oldu,bu işin çözümü eğitimden geçiyor,projeler yapalım ve projelerimizi hayata dönüştürelim”

*KURUCU ÜYELER

DOKTOB (Dalaman, Köyceğiz, Ortaca Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği) Kurucu üyeleri şu isimlerden oluştu.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, Beyobası Belediye Başkanı Besim Özbek, Dalyan Resort Otel Yücel Okutur, Hilton Dalaman SarıgermeResort& SPA Hakan Alpay, ATM Dalaman Airport Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Acarlar A.Ş. Mevlüt Acar, Yücelen Otel ve Sağlık Grubu Y. Erdinç Gürsoy, Özalp Turizm Faruk Özalp, Dalaman Airport Likya Resort SPA Ruhi Özkaya, ThermeMaris  Otel Ertaç Kasidecioğlu, Binlik Otel Ebru Binlik, Gazi Üniversitesi Tıp Etiği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nesrin Çobanoğlu, Hiydro Biyolog Prof. Dr. Niyazi Özdemir, Dalaman Kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar, Dalaman Çevre ve Turizm Derneği Başkanı Süleyman Şahin ve Muğla Üniversitesi Dalaman MYO Müdürü Yrd. Doç. Bülent Yorulmaz

ÖMER KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.