Dolar 32,5959
Euro 34,8272
Altın 2.498,18
BİST 9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor

Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor
REKLAM ALANI
Şubat 18, 2013 8:02 pm
1.379
A+
A-

CIMG6817 - Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor

IMG 1564 - Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor

04.07.2012 Çarşamba günü Adliyenin Ortaca’ya taşınmasını durdurabilmek için Bakan yardımcısı Veysi Kaynak’la görüşme.IMG 1577 - Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyorCIMG5655 - Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor

Dalaman cezaevinin kapasitesi 2 bin hükümlüye çıkarılıyor

Dalaman’da 1942 yılından bu yana faaliyet gösteren 350 hükümlü kapasiteli cezaevinin hükümlü kadrosu 2 bin’e çıkarılıyor.

*Personel sayısı arttı, hükümlü kapasitesi 2 bin

Edinilen bilgiye göre; 3000 dönümlük arazi üzerinde bulunan Dalaman tarım açık Ceza ve İnfaz Kurumu’nun hükümlü kapasitesi bakanlık kararı ile 2 bin hükümlüye çıkarıldı. Personel sayısıda 230 civarında olacak. Şu an inşaatlar için proje aşaması sonuna gelindi.  2013 yılı içinde 100 personel lojmanı, hükümlüler için 500 kişilik koğuşlar halinde 4 bölümden oluşturularak yapılacağı, tahmini Mart ayında başlanıp yıl sonuna kadar bitirileceği ve cezaevi sınırlarında da güvenlik açısından düzenlemeler yapılacağı öğrenildi.

 Artan hükümlü sayısına göre mevcut cezaevinde marangozluk, ziraat, hayvancılık (süt, et, vs.) fırıncılık, lokanta faaliyetleri geliştirilerek devam edecek.

*Arazi devri yapıldı

Ayrıca TİGEM’e ait olan Atakent çevre yolu kenarındaki topçu bahçesi olarak bilinen 400 dönümlük narenciye bahçesi de takas sonucu Adalet Bakanlığına geçti. Bu takas için cezaevi TİGEM’e 420 bin TL ödeme yaptı.

*Bakan Ergin talimat vermişti

Dalaman  esnaf ve sanatkârlar odası Başkanı Şevket Takar’ın organize ettiği Muğla ticaret odası başkanı Bülent Karakuş, Akparti ilçe başkanı Onur Turgut, Şoförler ve otomobilciler odası başkanı Abdülkerim Uslu, minibüs kooperatif başkanı Barış Çetin, Dalaman avukatlarından Kazım Demir, Dalaman iş adamları derneğinden Ercan Kaylı, İsmet Akdeniz, Merkez mahalle muhtarı M. Kemal Yaman, Akçataş muhtarı Şerif Karataş, Kavacık muhtarı Selahi Altın, sanayi esnaflarından Mithat Ceylan’dan oluşan 04.07.2012 Çarşamba günü Adliyenin Ortaca’ya taşınmasını durdurabilmek için Bakan yardımcısı Veysi Kaynak’la görüşen grup daha sonra telefonla Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le konuşmuştu. Bakan Ergin, Dalaman adliyesinin geriye gelmesinin şu an itibariyle zor olduğunu orada bulunan cezaevinin hemen talimat vererek kapasitesini arttırılacağını Ortaca adliyesinin bu yükü taşımasının zor olduğunu bildiklerini ilerleyen günlerde 2 ilçeye uygun olacak bir yere ağır ceza kurulmasını düşündüğü söylemişti.

ERCAN KAYLI

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.