Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman Belediyesi’nden Türkan Dağdelen hakkında suç duyurusu

Dalaman Belediyesi’nden Türkan Dağdelen hakkında suç duyurusu
REKLAM ALANI
Temmuz 1, 2015 7:57 am
1.669
A+
A-

Dalaman Belediyesi’nden Türkan Dağdelen hakkında suç duyurusu

 
Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz Haydos Temsilcisi Türkan Dağdelen hakkında Dalaman Belediyesi’ne hayvan zehirlediği iddiasıyla iftira attığı gerekçesi ile suç duyurunda bulunduklarını ifade etti.

 

DSC_9849
Geçtiğimiz günlerde rahatsızlanarak ölen bir köpeğin videosunu Ortaca ve Dalaman Belediyeleri köpekleri zehirliyor,Ortaca ve Dalaman Sokakları kan kokuyor başlıkları ile sosyal paylaşım sitelerinde paylaşan Türkan Dağdelen hakkında Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. İddiaların tamamen asılsız olduğunu ifade eden Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ” Bu barınakta bir veteriner, bazen bir bazen de iki üç personelimiz ile hizmet vermekteyiz. Burasını yaklaşık iki ay önce faaliyete geçirdik, neden iki ay önce geçirdik? Bundan önceki dönemlerde Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman Belediyeleri tarafından ortak kullanılmakta olan Hayvan Barınağı HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen arkadaşımız aracılığıyla orada hizmet verme durumu devam ederken, Türkan Dağdelen’in Muğla Valiliğine yaptığı müracaat ile “Ben bu hayvanları bakacak durumda değilim” şikâyetiyle yaptığımız toplantı ve istişare sonucunda Türkan Dağdelen’nin değil Dalaman Belediyesinin yapması gerektiğini bizzat ben kendim bu toplantıya katılarak Türkan Dağdelen’den barınağa devre alma konusu gündeme geldi. Yaptığımız protokolle devralma surecini başlattık; sonra bir komisyon kurduk. Komisyonun sonucunda Valiliğin uhdesinde bu olaylar gelişti. Kurduğumuz komisyonu kendisinin barınağa vermeyeceğini ifade ederek Dalaman Belediyesine barınağı teslim etmedi. Bunu yerinde komisyonla tespit ettik. Biz de Dalaman belediyesiyiz, kamuyuz ve devletiz. Devlet sokakta olsa da hayvanını bakmalıdır düşüncesiyle kendi barınağımızı burada faaliyete geçirdik. Bundan sonra yaralanan, hastalanan ve sokakta sıkındı veren hayvanlarımızı getiriyoruz, burada rahabilite ediyoruz; sonucunda geriye bırakıyoruz. Birkaç gün önce hakkımızda ‘Dalaman Belediyesi, Ortaca Belediyesi tarafından hayvanları kan göl içerisinde bırakıyor’ diyerek internet üzerinden yayın yaparak Dalaman ve Ortaca Belediyelerine sıkıntıya sokarak, arkadaşımızın yaptığı davranış Dalaman ve çevresine sıkıntı vermektedir. Bizde böyle bir şeyin olmadığını, kesinlikle hiçbir hayvanı ne zehirleme, nede ona benzer bir davranışta bulunmadığımızı hayvan barınağımızda neler yaptığımız gördünüz. Dalaman Belediyesine yapılan çirkin saldırıyı hem kınıyoruz, aynı zamanda bu konuyla ilgili internet özerinden açıklama video ve fotoğraf yayınlayan bu arkadaşımız hakkında kanuni yollarla suç duyurusunda bulunup, kanuni haklarımızı arayacağız” dedi.
Dalaman Geçici Hayvan Barınağında görevli Veteriner Hekim Mustafa Cihan da, “Ben Dalaman Belediyesi’nde veteriner Hekim olarak çalışmaktayım. Gördüğünüz barınakta bize gelen vakalara hastalık, kendine bakamayacak ve sakatlanan hayvanları barınağa getirip, tedavilerine yapıyoruz. Bizim yapamadıklarımızı ise, anlaşmalı olarak yararlandığımız hastanelere gönderip, tedavilerini yaptırım, tekrar doğal ortama salıyoruz” dedi.
Köpeklerinin rahasızlanarak öldüğünü ama Türkan Dağdelen tarafından farklı amaçlar için Ortaca ve Dalaman Belediyesi tarafından zehirlenerek öldürüldüğü iddialarını yalanlayan Burcu ve Mustafa Kemal Durdu çifti ise “Evimizde bulunan köpeğimiz hastalandı. Ortaca’da veteriner hekime götürdüğümüzde ‘Köpeğiniz gençlik hastalığına tutulmuş, bunun çaresi yok’ dedi. Bizde HAYDOST Başkanı Türkan Dağdelen’i arayıp, çektiğimiz Videoyu kendisine gönderdik. Paylaşım sitelerinde ve yazılı basında bizim gönderdiğimiz videoyu koyup ‘Dalaman ve Ortaca belediyeleri sokak hayvanlarına zehirliyor’ diye okuyunca kendisini arayıp; böyle bir şeyin olmadığını, köpeğimizin kendi eceliyle öldüğünü, bu videonun paylaşım sitelerinden kaldırmasını istedik. Bizi çeşitli hakaretlerde bulunup, telefona yüzümüze kapattı. Böyle bir şey yok. Kendisine videonun kaldırılması için Cumhuriyet Savcılığına müracaat ettik” dediler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.