Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Çoban köpeği “Kantar” koruma altında

Çoban köpeği  “Kantar” koruma altında
REKLAM ALANI
Haziran 28, 2017 8:21 am | Son Güncellenme: Haziran 28, 2017 8:59 am
13.879
A+
A-

Çoban köpeği

“Kantar” koruma altında

Köyceğiz’de sahibi tarafından otomobilin arkasına bağlanarak sürüklenen çoban köpeğine hayvan severler sahip çıktı.

Ayağında ve vücudunun çeşitli yerlerinde sürtünmeye bağlı yanıklar oluşan çoban köpeği Kantar, Hayvan Dostları Derneği Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (HAYDOS) tedavi altına alındı.

Otomobilin sürücüsü Mesut Bilgiç, ifadesi alınmak üzere Köyceğiz İlçe Jandarma Karakoluna götürüldü.

Hayvan Dostları Derneği Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli Bekir Karakartal “Deride sürtünmeye bağlı ağır bir travma vardı. Biz ilk müdahalesini yaptık, bundan sonraki süreç tedaviye cevap vermesini bekleyeceğiz” dedi.

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, duyarlı bir gencin ihbarı üzerine olay yerine gittiklerini söyledi.

OMR 0117 - Çoban köpeği “Kantar” koruma altında

“Saatlerce beyefendiyi ikna etmeye çalıştık. Sıcağında etkisiyle asfaltta bayağı bir sürüklemiş olması lazım. Çünkü köpekte ağır yaralar oluşmuştu. Uzun süre uğraşmamıza rağmen köpeği bize vermek istemedi. Tedavi olmasını istemedi. Arabada iki tane de koyun vardı. Arabada yer olmadığı için koymadığını söyledi. Hayvanın çok korktuğunu gözlemledik, daha önce de işkenceye maruz kaldığını düşünüyoruz. Hayvan da çok kötü durumdaydı, jandarmadan yardım istedik. Nöbetçi savcının kararıyla köpeğin bize verilmesine karar verildi. Köpeğin sahibi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ama ne yazık ki bunun da çok ağır bir cezası yok” dedi.

OMR 0109 - Çoban köpeği “Kantar” koruma altında

-“Bakanım sesimizi duyun”

Dağdelen sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu aslında bu olay yankı yaptı ama bu sadece buz dağının görünen bir yüzü. Çünkü inanın ki ülkenin her yerinde her dakika böyle olaylar yaşanıyor. Bu tabi tesadüfen görüldüğü için, sosyal medya devreye girdiği için, sivil toplum örgütleri araya girdiği için birazcık daha ses getirdi ama bunun gibi olaylar çok var. Ne yazıkki cezası çok az. Ben sayın bakanımız Veysel Eroğlu’na sesleniyorum. Ne olur bizim sesimizi duyun sayın bakanım. Bu vahşete bir son gelsin. Bu hayvanlara işkence edenlere mutlaka hapis cezası getirilmeli”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.