Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

CHP’nin 91.nci kuruluş yıl dönümü

CHP’nin 91.nci kuruluş yıl dönümü
REKLAM ALANI
Eylül 11, 2014 2:49 pm
1.287
A+
A-

CHP’nin 91.nci kuruluş yıl dönümü

 

CHP Ortaca İlçe başkanı Mehmet Sertkaya;

“CHP, İçişleri bakanlığına bir dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi Ortaca ilçe Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladı.  Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakan İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya saygı duruşunun ardından basın açıklaması yaptı.Sertkaya “Ulusal kurtuluş savaşındaki Mudafaai-Hukuk  örgütlerini temel alarak M. Kemal Atatürk öncülüğünde  9 Eylül 1923’te kurulan koca çınarın CHP’sinin 91. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya’nın yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi.

-Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü siyasal partisi

“CHP İçişleri bakanlığına bir dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş, kurtuluşun partisidir. Aynı zamanda Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren parti olması dolayısıyla yeniden  kuruluşun  ve  devrimin  partisidir. Bundan 91 yıl önce Atatürk önderliğinde modern, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti yaratma umudu ve sevdasıyla yola çıkan partimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü siyasal partisi olarak tarihten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürümektedir”

-CHP yenileşmenin, Değişimin, Devrimin Türkiye’deki adıdır

“Kurulduğu günden buyana bu ülkede hep değişimin, dönüşümün, öncülüğünü yapan CHP kadroları  tebaadan-yurttaşa,  kuldan-özgür bireye ve  ümmetten ulusa geçişin yani Türk devriminin en önemli yapı taşı oldu. Her dönem için günün koşullarının gerektirdiği yeni anlayışların benimsenmesinde  öncü  oldu. CHP yenileşmenin, Değişimin, Devrimin Türkiye’deki adıdır, geleneğidir. 91 yıl önce büyük önder M. Kemal Atatürk tarafından başlatılan yolculuğumuzu bugün halkın gönlünde taht kuran dürüst  insan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz bu devasa tarihsel birikimimizi ve geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevlerimiz arasındadır”

-Yurtta Barış, Dünyada Barış

“Yine hep birlikte, baskıların, yasakların arttığı bir dönemde özgürlük ve demokrasi mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Ortadoğunun kan gölüne  döndüğü  bir  dönemde Yurtta Barış Dünyada Barış  söylemini  daha  yüksek  sesle  dillendireceğiz. Hukuksuzluğun arttığı bu dönemde adaleti savunmaya devam edeceğiz. Irksal, mezhepsel ayrımların körüklendiği bu dönemde hiçbir ayrım gözetmeden inadına insan diyeceğiz. Bir kesimin  zenginleşdiği  diğer taraftan yokluğun, yoksulluğun egemen olduğu  bir  dönemde  ne  ezen, ne ezilen hakça bir düzen diyeceğiz. Çünkü biz  yüreğinde Cumhuriyet  değerlerini  taşıyanların, bu değerlere  sahip  çıkanların, Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı Çağdaş yoldan ilerleyenlerin  partisiyiz. Bu düşüncelerle  Gazi M. Kemal Atatürk’ü ,İsmet İnönü’yü ,Bülent Ecevit’i  şükranla anıyor, Sayın Deniz Baykal’a Genel Başkanımız  Kemal Kılıçdaroğlu’na ve 9 Eylül ruhunu bugüne taşıyan yurtseverlere saygı ve selamlarımı sunuyorum. Bir kez daha yaşasın sol, yaşasın sosyal demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi”.

Yapılan açıklamanın ardından partililer Atatürk anıtına karanfil bıraktı. Törene Ortaca, Dalaman ve Dalyan’dan gelen partililer katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.