Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadı

CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadı
REKLAM ALANI
Ocak 15, 2013 8:34 am
1.493
A+
A-
FOTO 8 - CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadı

Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaparak çalışan gazetecilerin gününü kutlayan CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı ve Ortaca Kadın Kolları başkanı Zuhal Arslan, CHP Muğla ve İlçe Kadın Kolları üyeleri, CHP Eski Milletvekili Dr. Ali Arslan, Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP’li il genel meclisi üyeleri birlikte fotoğraf çektirdiler.OKN0015 - CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadıOKN0018 - CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadıCHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı ve Ortaca Kadın Kolları başkanı Zuhal Arslan - CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadı

CHP’li kadınlar Ortaca’da kolları sıvadı

Ömer Kundakçı

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Kadın Kolları üyeleri ilçelere yönelik düzenledikleri gezilerden bir tanesini de Ortaca’da gerçekleştirdiler.

CHP’nin Muğla merkez ve tüm ilçe örgütlerinden toplanan kadın kolları üyeleri Ortaca ilçe örgütünde bir araya geldiler. Kendi aralarında görev dağılımı yapan üyeler önce Cumhuriyet meydanında basın açıklaması yaparak çalışan gazetecilerin gününü kutladılar. Ardından gruplara ayrılarak giysi ve yiyecek pazarını dolaştılar. CHP’li kadın üyeler  pazarcı esnafıyla sohbet ederek Ortaca Belediyesi tarafından hazırlanan broşürleri vatandaşlara dağıttılar.

“Seçim startı Ortaca’dan”

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı ve Ortaca Kadın Kolları başkanı Zuhal Arslan Ortaca’da yürüttükleri çalışmayla ilgili bilgi verdiler.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı “her ay iki ilçeyi ziyaret ederek yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili olarak vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinleyerek görüş gerekli raporları hazırlıyoruz. Partililerimizle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ortaca’daki çalışmalarımız bu anlamda çok verimli geçti” dedi.

CHP Ortaca Kadın Kolları başkanı Zuhal Arslan “CHP Muğla kadın kolları olarak yürüttüğümüz çalışmaların bir tanesini de Ortaca’da gerçekleştirdik. Başta il başkanlığımız olmak üzere tüm ilçelerden oldukça yoğun bir katılım oldu. Ortaca’da gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında pazarcı esnaf vatandaşlarımızla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledik. Amacımız yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmek belediyemizin yaptığı hizmetleri vatandaşlarımıza anlatmak. Hedefimiz ilk yerel seçimlerde CHP’li olmayan belediyeleri de kazanmak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “Çalışan gazeteciler gününüz kutlu olsun”

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı ve Ortaca Kadın Kolları başkanı Zuhal Arslan çalışan gazeteciler gününü kutlayarak gazetecilere karanfil verdiler, basın açıklamasında bulundular.

CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı tarafından yapılan basın açıklamasında “CHP adına Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin temel unsurlarından biri olan basınımız, demokratik düzenin sağlıklı işlemesi açısından vazgeçilmezdir. Basın çalışanları ilkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli görevler üstlenmektedir. Basın mensupları her şartta ve koşulda görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Gündemi etkileyen ve hatta gündem oluşturan bir güç haline gelen medya, ancak doğru amaçlar için kullanıldığı zaman faydalı bir araç olmaktadır. Hür ve tarafsız basın, özgürlükçü demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. Basın, her zaman ve her koşulda, kamu yararını göz önünde bulundurarak, yansız ve ilkeli habercilik anlayışını benimsemeli, bir kamu görevini yerine getirmenin bilinciyle ülke gerçeklerine, milli değerlere duyarlı olmalıdırlar. Basının her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Yandaş ve işbirlikçi bir kadro ile gerici bağnaz bir yönetimde güç koşullarda görevini yerine getiren basın emekçisi arkadaşların zorluklar altında çalışmalarını taktirle karşılıyoruz” dedi.

 CHP Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Belkız Bozacı, 10 Ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla açıklama yapan  İzmir Milletvekili Gazeteci Mutafa Balbay’ın  bu güne özel yayınladığı bildiriyi de okudu.

“Kalemlerin hiçbir baskı altında kalmadan sadece gerçekleri yazdığı bir Türkiye özlemi”

İzmir Milletvekili Gazeteci Mutafa Balbay’ın  10 Ocak çalışan gazeteciler günü mesajı ise şöyle; “Demir parmaklıkları kaleme, yüksek duvarları kitaba çevirdiğimiz Silivri Toplama Kampı’ndan gazeteciler gününü kutluyorum. Bu yıl 10 Ocak çalışan gazeteciler gününe, toplumun, aydınların, sanatçıların mücadele gücünün yükseldiği bir iklimde giriyoruz. Kuyu ne kadar derin olursa olsun asıl olan ipin uzunluğudur. Toplum ne kadar karanlığa gömülmek istenirse istensin, asıl olan o topluma yön verme gücüne sahip kesimlerin mücadele ve direnme gücüdür.

Türkiye’de yaşamakta olduğumuz karşı devrim ortamı 2012’de çok ciddi bir dirençle karşılaştı. 1 Mayıs’ta, 19 Mayıs’ta, 9 Eylül’de, 29 Ekim’de, 10 Kasım’da, 13 Aralık’ta toplumsal bilinçle CHP bilinci birleşti ve ortaya çok büyük, kalıcı, sürdürülebilir bir enerji çıktı. Böyle bir dönemde hapisteki gazeteci rekorunun Türkiye’de olması boşuna değildir. Zira en büyük siyasal ve siyasetle bütünleşmiş baskı gazeteciler üzerindedir.

Bu baskıya boyun eğmek zorunda kalan ya da baskının aracı olan gazetecilerin yanı sıra içeride ve dışarıda buna direnenlerinde olması karanlığa karşı yakılmış en güçlü ışıktır. Baskı ne kadar yoğun olursa olsun gerçek inatçıdır, mutlaka onu dile getirecek bir gazeteci bulunur. 2012’deki toplumsal uyanış,2013’te yeni bir iktidar arayışına dönüşecek, medya da bu gerçeği göz ardı edemeyecektir. Bu uyanışta kadınların ve gençlerin başı çekmesi mayanın tuttuğunu ve sağlam olduğunu göstermektedir. Özgürlüklerin esas olduğu, kardeşliğin tüm bölgelerimizde hissedildiği, adalet deyince akla zulmün değil toplumsal barışın geldiği, kalemlerin hiçbir baskı altında kalmadan sadece gerçekleri yazdığı bir Türkiye özlemiyle 10 Ocak gazeteciler gününü kutluyorum, çalışan tüm gazetecilere gökyüzü defteriniz olsun diyorum. Tüm çalışan gazetecilerin gününü kutlar,  hepinize saygılar sunarım”

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.