Dolar 32,5883
Euro 34,8740
Altın 2.498,94
BİST 9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

“Ceset torbası talebimiz yok”

“Ceset torbası talebimiz yok”
REKLAM ALANI
Aralık 1, 2017 8:02 am | Son Güncellenme: Aralık 2, 2017 7:24 am
1.492
A+
A-

İl Sağlık Müdürü Dr Cihan Tekin;

“Ceset torbası talebimiz yok”

 Sağlık Bakanlığı’nın, Belediyelere binlerce ceset torbası yolladığı ile ilgili  ayyıldız.com adlı sitede yer alan haber nedeniyle Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza    bilgilendirme   yapılması lüzumu görülmüştür.

Ceset torbaları yasal olarak, hastanelerde, adli   tıp kurumlarında ve ambulanslarda bulundurulması gereken sarf malzemelerdendir.
İl Sağlık Müdürlüğü olarak bünyemizde bulunan her bir ambulansta Sağlık Bakanlığı Standartları gereği 4 adet olmak üzere, mevcut 52 adet ambulansımızda kullanılmak üzere toplam 208 adet ceset torbası bulunmaktadır. 170 adet ceset torbası da Müdürlüğümüzün deposunda yedek olarak mevcuttur.

Bu mevcut sayıların ilgili haberle hiçbir bağlantısı olmayıp,  normal         kurum       işleyişi içerisinde ihtiyacından dolayı 2016 yılında Sağlık Müdürlüğümüz      tarafından      sarf malzeme alımıyla birlikte ölümlü trafik kazaları vb. durumlarda kullanılmak üzere temin edilmiştir. Yakın zamanda kurumumuz tarafından Sağlık Bakanlığından ceset torbası talebimiz    bulunmadığı gibi Bakanlıkça da    tarafımıza   dağıtılmak   üzere   ceset   torbasıyla ilgili   herhangi bir   gönderim yapılmamıştır.
Ayrıca AFAD ve   Büyük Şehir Belediye   yetkilileri     ile yapılan   görüşmelerde de çıkan haberlerde bahsi geçtiği şekilde herhangi bir ceset torbası   alımı ya da Sağlık Bakanlığınca ceset torbası gönderimi yapılmadığı anlaşılmıştır.
Sonuç olarak ceset torbaları ile ilgili çıkan haberlerin  gerçek ile   bağdaşmadığı   açık bir şekilde görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur

Dr Cihan TEKİN

İl Sağlık Müdürü

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.