Dolar 32,6905
Euro 34,8057
Altın 2.506,32
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Caretta Run’a davet, DEKAMER’e destek çağrısı

Caretta Run’a davet, DEKAMER’e destek çağrısı
REKLAM ALANI
Ağustos 28, 2017 6:46 am
1.616
A+
A-

Caretta Run’a davet, DEKAMER’e destek çağrısı

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan mahallesinde bu yıl ikincisi yapılacak olan Caretta Run’a kayıtlar başladı. Dalyan Caretta Run, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak.

DERT ETME CARETTA - Caretta Run'a davet, DEKAMER'e destek çağrısı

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma Rehabilitasyon ve Bilgilendirme Merkezi sorumlusu Pamukkale Üniversitesinden (PAÜ) Prof. Dr. Yakup Kaska, “deniz kaplumbağalarının yaptığı koşuya bir el de siz uzatmak istiyorsanız Dalyan Caretta Run’a kaydolabilirsiniz” çağrısında bulundu.

Prof. Dr. Yakup Kaska, yaptığı çağrıda,”Dalyan Caretta Run koşucuları olarak; siz de İztuzu Plajı’nın simgesi, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Caretta caretta kaplumbağalarının korunmasına katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

Koşu kayıtlarından elde edilen gelirlerin bir kısmı, İztuzu kumsalında yer alan ve yavru Caretta caretta’ların yuvalarının tespit edilmesi ve korunması, yaralı Caretta caretta’ların tedavisi konusunda canla başla çalışan Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Dekamer’e aktarıldığını ifade eden Prof. Dr. Yakup Kaska, “Siz de deniz kaplumbağalarının nesillerinin korunması ve ait oldukları kumsallarda çoğalıp yaşamalarına destek olmak, denizle buluşmak için yaptıkları koşuda onlara bir el de siz uzatmak istiyorsanız Dalyan Caretta Run’a https://dalyancarettarun.com/ adresinden kaydolabilirsiniz. Çünkü Caretta caretta’ların #dogasindakosuvar”

-DEKAMER

Dekamer Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu, Doğa Koruma Kurumu ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dalyan Belediyesi ile Pamukkale Üniversitesi arasında imzalanan bir protokol çerçevesinde, Dalyan İztuzu Kumsalı’nda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Dekamer’in misyonları arasında deniz kaplumbağa üreme kumsallarında ayrıntılı bilimsel çalışmalar yapmak, yaralı deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavilerini yaparak doğal yaşam ortamlarına geri dönmelerini sağlamak, deniz kaplumbağalarının, yuvalama, beslenme, kışlama ve göç yolları üzerinde araştırmalar yapmak, deniz kaplumbağa yaralanma ve ölümlerin sebepleri üzerine araştırmalar yaparak, bu konularda kamuoyu ve ilgili tarafları bilgilendirici projeler üretmek, çalışma alanlarındaki faaliyetler için gerekli görülen laboratuar, bakım binaları ve çalışma alanları kapsamında önerilen araştırma projelerini imkanlar ölçüsünde desteklemek, ve yaralı deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavilerinin yapılabildiği çeşitli bölgelerde ilkyardım üniteleri ve tedavi merkezleri açmak bulunmaktadır.

ÖMER KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.