Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Cansu Kaya’nın ölümü sır oldu

Cansu Kaya’nın ölümü sır oldu
REKLAM ALANI
Haziran 22, 2015 7:23 am
1.337
A+
A-

2

 

Cansu Kaya’nın ölümü sır oldu

 

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın ölümüyle ilgili adliyeye sevk edilen 2 kişi tutuklandı. 10 saat süren sorgulamada zanlılar Cansu Kaya ile o saatlerde birlikte olduklarını ancak isnat edilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

 

Muğla Jandarma Komutanlığınca oluşturulan özel ekibin çalışmaları sonucu gözaltına alınan ve öğle saatlerinde jandarmadaki ifade işlemleri tamamlanan Poyraz Ç. ve Necati D, Ortaca Adliyesine getirildi.

Poyraz Ç. ve Necati D. yaklaşık 10 saat süren işlemlerinin ardından “kasten öldürmek” suçlamasıyla tutuklandı.

Öte yandan, dava sonucunu bekleyen kalabalığın artması üzerine adliye binasının etrafında polis ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Yaklaşık 150 kişilik grup, adliye binasına yürümek istedi. Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik de adliye binası önüne gelerek vatandaşlara sağduyu çağrısı yaptı.

Uyarılara rağmen dağılmayan grubu polis ekipleri biber gazı kullanarak dağıttı. Bu sırada 10 kişinin polis ekiplerince gözaltına alındığı öğrenildi.

Poyraz Ç. ve Necati D. daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

Zanlıların isnat edilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

 

-Valilik açıklaması

Bazı internet haber sitelerinde ve basın yayın kuruluşlarında 19.06.2015 bugün “Cansu Kaya’nın Ölümü” ile ilgili çıkan haberlere istinaden kamuoyunun doğru bilgilenmesi adına Valiliğimizce aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

 

İlimiz Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde 16.06.2015 günü saat 13.50 sıralarında Cansu Kaya’nın kanalda ölü bulunması olayının aydınlatılması için İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü birimleri ile Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı birimlerinden oluşan özel ekip oluşturulmuştur.

Oluşturulan özel ekip tarafından ölüm sebebi ile ilgili bütün ihtimaller göz önünde bulundurularak geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma yapılmıştır.

Cansu Kaya’nın kanalda ölü bulunması olayının aydınlatılması için adli ve idari takip devam etmekle birlikte soruşturma 3 Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülmektedir.

Yapılan çalışmalar neticesinde sanık 1998 doğumlu çocuk M. P. Ç. ve sanık 1990 doğumlu N. D. 20.06.2015 tarihinde gece mahkeme kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdir.

Maktul Cansu Kaya’nın gerçek ölüm sebebi kesin adli tıp raporunun sonuçlanmasının ardından belli olacaktır.

Ayrıca, Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cansu Kaya’nın ölümü ile ilgili soruşturma genişletileceğinden, soruşturmanın gizli olarak yürütülmesine, şüphelinin, şüpheli müdafiinin ve şikâyetçilerin dosyadan örnek almaları hususunun CMK’nın 153/2a-1 ve 153/2 maddeleri uyarınca kısıtlanması kararı da alınmıştır.

Konu ile ilgili adli soruşturma titizlikle devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.