Dolar 32,3627
Euro 34,9648
Altın 2.326,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Çanakkale Şehitleri Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anıldı
REKLAM ALANI
Mart 16, 2013 10:24 am | Son Güncellenme: Mart 16, 2013 10:32 am
1.390
A+
A-

IMG 05162 - Çanakkale Şehitleri AnıldıIMG 0497 - Çanakkale Şehitleri AnıldıIMG 0501 - Çanakkale Şehitleri AnıldıIMG 0512 - Çanakkale Şehitleri AnıldıÇanakkale Şehitleri Anıldı

Dalaman Kent Konseyi tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Dalaman Kültür  Merkezinde yapılan  18 Mart Şehitler günü ve  Çanakkale  Deniz Zaferi’nin 98. Yıl dönümü için yapılan etkinliklerde, Dalaman Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferi’ni anlatan orotorya ve sine vizyon gösterimi yapıldı.

Dalaman belediye başkanı Sedat Yılmaz; “Salonlarımızın bu gibi  günlerde dolup taşmasını özlemle bekleyen biriyim, ama  ne yazıkki her geçen gün bu duyarlılık nedense biz bu vatanın onurlu fertlerinde görülmez oldu” eleştirisinde bulundu.

Dalaman belediye başkanı Sedat Yılmaz; “Bu gecenin programını düzenleyen kent konseyimize ve kent konseyi başkanımız  Vildan Dündar’a ve  kent konseyi tarafından sahneye görevlendirilen öğrenci arkadaşlarımızın emeklerine teşekkür ediyorum,Tüm şehitlerimize  bu kutsal topraklar için kutsal bayrağımız için bu vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize Allahtan gani gani rahmet diliyorum. Vatan uğrunda yine canlarını seve seve feda etme yolundayken gazi olanlarımıza yaşamlarında sağlıklar diliyorum” dedi.

Dalaman kaymakamı Yılmaz Şimşek ise “hepinizin bildiği üzere bugün, bu hafta çok önemli bir hafta, çok önem duyuyorum çünkü yaklaşık 250 bin şehit  vererek kazandığımız ve tarihe altın harflerle yazdırdığımız Çanakkale zaferini ve orada verdiğimiz şehitleri anıyoruz. Böyle bir haftada yapılan etkinliklerin çerçevesinde sivil toplum örgütünün de yer alması gerçekten memnuniyet verici. Çünkü biz bu zaferlerimizi ve kazandığımız zaferleri en iyi şekilde yeni nesillerimize, gençlerimize anlatmamız gerekiyor.  Bu vatanın ne bedeller verilerek  kazanıldığını ve elde edildiğini buralara nasıl gelinildiğini en iyi şekilde anlatılması gerekiyor. Belediye başkanımızın dediği gibi bu tür faliyetlere gençlerimizin katılımlarının daha çok olması gerekir” diye konuştu.

Gecenin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür eden Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek “bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onlara güzel bir yaşam diliyorum, yine ilçemizde şehit ailelerimizin sesini duyuran Salih Koşar ve  Selahattin Özen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Dalaman Kültür  Merkezinde yapılan 18 Mart  Şehitler günü ve Çanakkale  Deniz Zaferi’nin 98. Yıl dönümüne Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay  Murat Selçuk Çol, Dalaman Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaş, Dalaman Kent Konseyi Başkanı Vildan Dündar, CHP İlçe Başkanı İ. Erol Öztunç, MHP İlçe Başkanı Bayram Altın, Dalaman Meslek Yüksek Okulu öğrencileri ve az sayıda vatandaş katıldı.

Güngör ÇOBAN

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.