Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Can dostu, Kantar’ı ziyaret

Can dostu, Kantar’ı ziyaret
REKLAM ALANI
Haziran 30, 2017 3:08 pm
1.697
A+
A-

Can dostu, Kantar’ı ziyaret

Köyceğiz’de köpeğini otomobilin arkasına iple bağlayıp sürükleyen kişiyi videoya çeken ve durdurup ihbar eden kişi, barınakta o köpeği ziyaret etti.

aa 2 - Can dostu, Kantar’ı ziyaret

Köyceğiz’e bağlı Zeytinalanı mahallesinde, seyir halindeyken otomobilin arkasına iple bağlanarak sürüklenen köpeği gören ve o aracı durdurarak hayvan severlere haber veren Alparslan Mehmet Bıyık isimli sürücü HAYDOS bakımevini ziyaret etti.

“Kantar” isimli köpeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan Bıyık, duyarlılıklarından dolayı HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen’e teşekkür etti.

aa 1 1 - Can dostu, Kantar’ı ziyaret

– “İnsanlık görevimi yaptım”

Tiyatro sanatçısı olan Bıyık, yaptığı açıklamada, insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi.

“Kantar”ı HAYDOS bakımevinde ziyaret eden Bıyık, “Köyceğiz’de araba arkasında sürüklenen ‘Kantar’ isimli köpeğimiz, Muğla Ortaca HAYDOS bakımevinde koruma altında. Güvenli ellerde. Sevgili Türkan Dağdelen hanımefendiye savcılık kararı ile teslim edildi ve tedavisine başlandı. Kendisini ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldım. Çok şükür durumu iyi. Köpekler de bir canlı. Ve insan olduğumuzu lütfen unutmayalım.” dedi.

– Sağlık durumu iyi

Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen ise “Kantar” isimli köpeğin sağlık durumunun iyi olduğunu ve HAYDOS bakımevinde koruma altında olduğunu belirtti.

Köpeğin veteriner hekim kontrolünden geçtikten sonra daha iyi olduğunu anlatan Dağdelen, “Deride sürtünmeye bağlı ağır bir travma vardı. Biz ilk müdahalesini yaptık. ‘Kantar’ isimli köpeğimizin durumu şuan iyi. Umuyoruz ki artık bu tür vahşetlerin sonu gelir. Umuyoruz, hayvanlar mal konumundan çıkar ve can olduğu artık anlaşılır.” diye konuştu.

Dağdelen, olayın sadece buz dağının görünen yüzü olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“İnanın ki ülkenin her yerinde, her dakika böyle olaylar yaşanıyor. Bu tabi tesadüfen görüldüğü için, sosyal medya devreye girdiği için, sivil toplum örgütleri araya girdiği için birazcık daha ses getirdi. Bu hayvanlara işkence edenlere mutlaka hapis cezası getirilmeli.”

– Olay

Köyceğiz ilçesi Zeytinalanı Mahallesinde M.B. isimli bir kişi 6 yıldır baktığı Kurt çoban köpeğini, 48 K 5666 plakalı otomobilinde yer olmadığı gerekçesiyle aracının arkasına iple bağlayıp karayolunda sürüklemişti.

Karayolunda araç sürücüleri tarafından görüntülenen olay sonrası, HAYDOS Derneğine ekiplerince şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve köpek sahibinden alınarak HAYDOS üyelerine teslim edilmişti.

Köyceğiz Jandarma Karakolu’nda ifadesi alınan M.B. hakkında Kabahatler Kanununa göre işlem yapıldıktan sonra savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.