Dolar 32,5400
Euro 34,8621
Altın 2.424,20
BİST 9.694,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Çakıl taşları ellerinde hayat buluyor…

Çakıl taşları ellerinde hayat buluyor…
REKLAM ALANI
Mart 21, 2015 10:08 am
1.365
A+
A-

Çakıl taşları ellerinde hayat buluyor…

 

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Kadın Akademisi”nde el sanatları kursuna katılan kadınlar, Köyceğiz gölüne akan, Yuvarlakçay, Kargıcak ve Namnam çayından topladıkları taşlarla yaptıkları el sanatlarını satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar.

 

Çakıl taşlarından yapılan süs eşyaları Sosyal İşler Müdürlüğünün bahçesinde kurulan Hanımeli pazarı ve Köyceğiz’de düzenlenen ikinci el pazarında 30 ila 50 lira arasında satışa sunuluyor.

İş ve Sanat Atölyesi öğreticisi Esin Pirci “Amacımız gelen öğrencilerimize bir sanat öğretmek ve ekonomilerine katkıda bulundurmak. Deremizin taşıyla deremizin kuşunu vurmak için çıktık yola. Deremizden topladığımız taşlarla ahşap plakalar üzerine süs eşyaları yapıyoruz. Köyceğiz’in simgesi olan narenciye ağaçlarını ve halkın yöresel giysilerini simgeleyen figürler yapıyoruz. Ağaçların yapraklarını taştan, mandalina ve portakalları da seramik hamurundan yapıyoruz. Ürünleri Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün bahçesinde kurulan Hanımeli Pazarı ve Köyceğiz’de düzenlenen ikinci el pazarında ve buraya ziyarete gelen kişiler ürünlerimizi alıyor. Ürünlerimiz genelde Köyceğiz temalı olduğu için büyük beğeni alıyor. Özellikle dışarıdan gelen turistler büyük ilgi gösteriyor. Yaptığımız ürünleri 30 ila 50 lira arasında satışa sunuyoruz” dedi.

Çakıl taşlarından süs eşyaları yaparak satan Berrin Çiftçi ise, “El işlerini seviyorum ve taşlara olan ilgimden dolayı bu kursa başladım. Yaptığımız ürünleri pazarlarda satıyoruz. Böylece ev ekonomimize de katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu, amaçlarının ev hanımlarının ve çalışan hanımların boş zamanlarını değerlendirerek kendilerini hem üretimin içerisine sokmak, hem de aile bütçelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Kadın Akademisi bünyesinde çeşitli atölyelerin bulundupğuna işaret eden Karanfiloğlu, “Bunun için en önemli saydığımız atölyelerin içinde taş atölyemiz geliyor. Neden derseniz, çünkü biz deremizin taşıyla kültürel bir Köyceğiz tanıtımına katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun için de panolar yapıyoruz. Taştan yapılmış Köyceğiz portakalını temsil eden, Köyceğiz kadınını temsil eden ve Köyceğiz’imizi tanıtan kültürel bir etkinlikle içine almış oluyoruz. Bununla ilgili de Köyceğiz’in tanıtımına faydalı olmaya çalışıyoruz. Hem kültürel, hem de sosyal bir iş yapmış oluyoruz. Bizim kurmuş olduğumuz ikinci el pazarları ve hanımeli pazarlarında bu yapılan ürünlerimizi satışa sunuyoruz. Bu satışla elde edilen gelirlerin kişilerin kendi bütçelerine, aile ekonomilerine katkıda bulunmuş oluyorlar” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.