Dolar 32,5938
Euro 34,7943
Altın 2.404,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 26°C
Cts 26°C

Büyükşehir işletmenin içine göz dikti

Büyükşehir işletmenin içine göz dikti
REKLAM ALANI
Ekim 30, 2017 6:57 am | Son Güncellenme: Ekim 30, 2017 7:08 am
1.422
A+
A-

Büyükşehir işletmenin içine göz dikti

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tabela vergisine yeni bir boyut daha getirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin, 2018 yılında işyerlerinin içerisinde olan reklamlardan da ücret alacağı öğrenildi.

Ortaca ve Dalaman’da marketler başta olmak üzere işyerlerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri hangi reklamların vergiye tabi olduğu konusunda bilgi verdi. İşletme sahiplerine uygulamaya 2018 yılında başlanacağı uyarısında bulundu.

Uygulamaya şimdiden tepki gösteren işletme sahiplerine, işyeri içerisindeki reklamlara yönelik vergi uygulamasının yönetmelikte olduğu ancak uygulanmadığı söylendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin uyarılarına göre, işletme içerisindeki standlarda ürünlerin kime ait olduğunu gösteren yazılar, ekmek dolabındaki fırının ismi gibi yazılı levhalar reklam niteliğinde.

-Esnaflardan tepki

İşletmenin dışındaki reklamlara bile alınan verginin yüksek olduğundan şikayetçi olan bazı işletme sahipleri, “dışarıdaki reklamın vergisini zar zor ödüyoruz. İçerde yazılan her levhaya vergi çıkarıyorlar, bunun altından kalkamayız. Gerekirse tüm ürünlerin üzerine bant yapıştıracağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi esnafın üzerine nasıl bineriz diye plan yapıyor. Yönetmelikte var ancak uygulamıyorduk diye de kılıf uyduruyorlar” diye tepki gösterdiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.