Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Bisikletçiler Brüksel yolunda

Bisikletçiler Brüksel yolunda
REKLAM ALANI
Temmuz 27, 2015 9:01 am
1.447
A+
A-

Bisikletçiler Brüksel yolunda

 

Uluslararası Spor ve Kültür Birliği ISCA’nın Avrupa Parlamentosu adına düzenlediği NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) kampanyasının bir öncü etkinliği olan NowWeBike / Şimdi Bisiklet Zamanı Muğla-Brüksel Avrupa Sınır Ötesi Turu devam ediyor.

OMR_0175 OMR_0112

Muğla’dan 24 Temmuz’da yola çıkan bisikletçiler Yatağan ve Bodrum’un ardından Ula, Gülağzı, Köyceğiz,  Dalyan ve Ortaca etabını da tamamladı.

Bisikletçileri çevre ilçelerden gelen bisiklet tutkunları da yalnız bırakmıyor. Otoyollardan, şehir içlerinden, köy yollarından geçerek doğa ile başbaşa yolculuk yapan bisikletçiler günde ortalama 60 kilometre pedal çeviriyorlar.

Köyceğiz kaymakamı Gürkan Demirkale ve bisiklet tutkunlarının katılımıyla uğurlanan bisikletçiler Ortaca’da belediye başkanı Hasan Karaçelik tarafından çiçeklerle karşılandı.

Marmaris, Didim, İzmir, Akhisar, Bursa, Kadıköy-İstanbul, Çorlu, Edirne kentlerini geçecek takım, rotasını Bulgaristan’a çevirecek. Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Hollanda ve Belçika’nın yer aldığı 8 farklı ‘EuroVelo’ bisiklet rotası ağını kullanacak takım turu 9 Eylül’de Brüksel’de tamamlayacak.

Etkinlikleri kapsamında biri kadın, 4 gönüllü bisikletliden oluşan takım, 2 bin 700 kilometre pedal çevirerek 47 günde 13 ülkeyi geçecek. Avrupa Spor Haftası’nda Bürüksel’de olacaklar. Hazırladıkları raporu da AB parlamentosuna sunacaklar.

 

-İngilizce öğretmeni ve uzun yol bisiklet kullanıcısı Emel Çalkam, “NowWeMove (Şimdi Hareket Zamanı) kampanyası 2020 yılına kadar devam edecek, burada amacımız hareketsiz yaşamın zararlarına karşı farkındalığı arttırmak ve daha hareketli bir yaşamın farkındalığını sunmak” dedi.

 

-Proje Danışmanı Feridun Ekmekci “Şimdi Hareket Zamanı kampanyasının, Avrupa’nın en büyük kampanyası olduğunu söyledi.

Ekmekci, “Hedefimiz Dünya sağlık örgütünün hareketsizlikten, aktivite eksikliğinden kaynaklanan kronik olmayan hastalıklardan ölüm oranları yılda 500 bine ulaşmış. Ve bunun Avrupa ekonomisine etkisi 80 Milyar Euro, ciddi bir rakam. Bunun için hareketli yaşamı günlük hayata hareket egzersizlerini sokmak için etkinlikler yapılıyor. Bisiklet zaten bizim hayatımızın içerisinde çevre dostu ulaşımı olarak bunun ulaşım ve turizm modellerini destekliyoruz” diye konuştu.

 

NowWeMove Türkiye Takım Kaptanı Adnan Çangır “Yolculuğumuz toplamda pedal basılacak mesafe olarak 2 bin 700 kilometre, güzergahımız üzerinde 13 ülke var. Gittiğimiz şehirlerde yerel gruplarla buluşup etkinlikler yapıyoruz. Amaçlarımızdan biriside zaten insanları spora teşvik etmek, buradan yolculuğumuz boyunca Avrupalılara bu mesajı vermiş olacağız. Ve tabi ülkemizin tanıtımına da güzel bir fırsat sağlıyor. 9 Eylül’de Brüksel’de yapılacak olan çok geniş kapsamlı Avrupa spor haftası etkinliklerine katılacağız. Bir nevi biz orada onur konuğu gibi olacağız çünkü bu şekilde bizim yaptığımız yolculuğu yapan başka bir ülke takımı olmayacak”

 

Bisikletçilerden, Dr. Serhat Ferahi Değimli, “Avrupa’da hareketsizlik saatli bombasına karşı etkinliği düzenliyoruz. Her yıl Avrupa’da 500 bin insan hareketsizlik nedeni ile hayatını kaybediyor. Hareketsizlik çağımızın önemli bir rahatsızlığı, şeker hastalığı, kalp hastalığı, tansiyon hastalığı ve bir takım kanserlere neden oluyor. Hareketle basit egzersizlerle, küçük yürüyüşlerle, küçük akşamüstü gezintileriyle bu hareketsizlik aslında baş edilebilir bir sorun. Ölüm nedenleri içerisinde görüyoruz ki dördüncü sırada ve Avrupa’da sadece 80 Milyar Euro sağlık harcamalarına kullanılmakta, bisikletin sağlığa yaptığı faydaları çok iyi biliyoruz ama bisiklet aynı zamanda bir ulaşım aracı, bir turizm aracı. bu ortamda gördüğünüz gibi insanlar birbirleri ile tanışıyorlar. Sosyal bir ortam yaratıyorlar. Bu anlamda bisiklet aslında çağımızın birçok rahatsızlığına iyi bir çözüm üretiyor. Çevre kirliliğine sağlık sorunlarına, ulaşım sorunlarına, trafik sorunlarına diyebiliriz ki bisiklet çağımızın en çözümcül aracı. Bu anlamda “şimdi bisiklet zamanı” diyoruz”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.