Dolar 32,5765
Euro 34,8994
Altın 2.435,41
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Bayan Moore’danHAYDOS’a ilgi

Bayan Moore’danHAYDOS’a ilgi
REKLAM ALANI
Nisan 29, 2017 8:42 am
1.389
A+
A-

Bayan Moore’danHAYDOS’a ilgi

aa (2)

 

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, görme engelli eşi MaggieMoore ve rehber köpeği ‘Star’la Muğla’ya geldi.

Fethiye’de Hayvan Dostları (HAYDOS) Derneği Başkanı Türkan Dağdelen ile bir araya gelen MaggieMoore, Türkiye’deki ilk zamanlarında rehber köpeği ‘Star’la İstanbul’da birçok restoran ve mağazaya alınmadığını söyledi.

Moore, “İnsanlar, ‘Neden sokak köpeğini eğitip görme engelliler için rehber köpeği yapmıyorsunuz?’ diyorlar. Ben Türkiye’de birçok işyerine giremedim. Ama Türkiye son dönemde çok değişti. Zannediyorlar ki onlara değer vermiyorum. Ama rehber köpeği eğitmek uzun zaman alıyor ve onlar özel yetiştirilmeli.” dedi.

Moore, HAYDOS Bakımevinin Türkiye’nin ilk özel ve en büyük barınağı olduğunu ve yaptığı çalışmaları yakından takip ettiğini de sözlerine ekledi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen ise 18 Nisan’da İngiliz Büyük Elçiliğinde çalışan bir kişi tarafından arandığını ve randevu istendiğini belirtti.

Büyükelçinin Fethiye ziyareti sırasında kendisi ile görüşmek istediğini anlatan Dağdelen şunları söyledi:

Dağdelen, “Büyükelçilik çalışanı ‘Türkan hanım ben İngiliz büyükelçiliğinde çalışıyorum. Büyükelçimiz perşembe günü Fethiye’de akşam saatlerinde, çevre ilçelerde faaliyet gösteren STK’lar ile buluşmak istedi. Hayvan hakları konusunda sizin sözünüz geçti ve internet üzerinden yaptığımız araştırma sonucu sizin doğru insan olduğunuzu düşündük ve sizi Fethiye’ye davet ediyoruz. Ayrıca elçimizin hanımı Maggie hanım da görme engelli ve günlük hayatını rehber bir köpekle yaşıyor’ dedi. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.