Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Barış Atay’ın gözaltına alınması

Barış Atay’ın gözaltına alınması
REKLAM ALANI
Haziran 15, 2017 11:14 am | Son Güncellenme: Haziran 16, 2017 7:35 am
2.121
A+
A-

Barış Atay’ın gözaltına alınması

Dalyan’da gözaltına alınan sinema ve tiyatro oyuncusu Barış Atay (36), savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı

Ortaca’nın Dalyan Mahallesinde kaldığı otelde jandarma tarafından gözaltına alınan Barış Atay, Dalyan Jandarma Karakolundaki ifade işlemlerinin ardından Ortaca Adliyesine sevk edildi.

Yaklaşık bir saat boyunca savcıya ifade veren Atay, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanatçının, 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma faciasında, madenci Erdal Kocabıyık’a tekme atan başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel hakkında attığı bir tweet ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı şikayet nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Atay, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, söylediklerinin arkasında olduğunu belirtti.

Gözaltı kararına tepki gösteren Atay, “Her şey hakaret olarak algılanıyor. Bu karar Yusuf Yerkel denen şahsın özgüveninin nerelere ulaştığının bir kanıtıdır. Söylediklerimizin arkasındayız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük iş kazasında ölen 301 işçi ile hiçbir empati kurmadan yerdeki bir madenciyi tekmeleyecek kadar bir özgüven duyuyorsanız halkın hakkınızda ne dediği konusunda da aynı özgüvenle durmak zorundasınız.” dedi.

Atay, 22 Kasım 2013’te Redhack soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış ve 3 gün sonra serbest bırakılmıştı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.