Dolar 32,4994
Euro 34,8692
Altın 2.481,56
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Alo, HAYDOS’mu…

Alo, HAYDOS’mu…
REKLAM ALANI
Temmuz 29, 2017 12:37 pm | Son Güncellenme: Temmuz 29, 2017 12:43 pm
1.576
A+
A-

Alo, HAYDOS’mu…

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, ekibiyle birlikte bugüne kadar, evcil hayvanlardan, sokak hayvanlarına kadar birçok kedi ve köpeğin yardımına koştu. Bilinçsiz avlanmadan dolayı yaralanan yaban hayvanları da onların ilgi alanına girdi.

Avcılar tarafından vurulan, Şahin, Atmaca, Baykuş, Martı, Karga, Tilki, Domuz kurtardıkları yaban hayvanları arasında yerini aldı.

-Porsuk  ve Karga kurtardılar

IMG 20170727 WA0004 - Alo, HAYDOS'mu...

Dalaman İncebel Tatil sitesinde boş bir havuzda iki tane yaban hayvanının zor durumda olduğu ihbarını alan Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen ve ekibi bölgeye hareket etti.

Uzun süren uğraşlar sonucu havuzdan çıkarılan iki Porsuk, tekrar yaşam alanlarına bırakıldı. Sarıgerme’de yavru bir Karga’yı da sıkıştığı yerden kurtaran ekip, günün yorgunluğunu doğaya kavuşturdukları Porsuk ve Karga ile attılar.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, kuruldukları günden bu yana vatandaşlardan çeşitli ihbarlar aldıklarını Porsuk ihbarıyla ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

Türkan Dağdelen, “Vatandaşların her ihbarını değerlendirmeye alıyoruz. bu bazen evcil bir hayvan da olabiliyor, yaban hayvanı da. İhbarların sıklığından görüyoruz ki vatandaşlarımız bizi, “Alo Haydos” diye kayıt yapmışlar. bizler her olaya yetişmeye çalışıyoruz. Ancak insanlar biraz daha duyarlı olsunlar bu havuza insan da düşebilirdi” dedi.

Melahat Kanbur

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.