Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Ali Arslan, aday adaylığını açıkladı

Ali Arslan, aday adaylığını açıkladı
REKLAM ALANI
Ağustos 14, 2013 3:23 pm | Son Güncellenme: Ağustos 14, 2013 3:24 pm
1.536
A+
A-

OKN0045 - Ali Arslan, aday adaylığını açıkladıOKN0014 - Ali Arslan, aday adaylığını açıkladıAli Arslan, aday adaylığını açıkladı

2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi CHP eski Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan aday adaylığını açıkladı. Arslan konuşmasına kısa bir sürede yapılacak olan 3 seçimin önemine vurgu yaparak başladı.

-3 seçim nasıl bir rejimle yönetileceğimizi belirleyecek

Arslan “Ülke olarak çok önemli tarihsel sürecin içinden geçiyoruz. Kısa bir zaman diliminde 3 büyük seçimi ve muhtemelen bir referandumu gerçekleştireceğiz. Her birinin sonucu önümüzdeki on yıllarda nasıl bir yaşam tarzı, nasıl bir rejimle yönetileceğimizi belirleyecek. Daha da vahimi belki de ülke bütünlüğünü etkileyecek sonuçlar doğuracak.

İlk seçim bildiğiniz gibi önümüzdeki Mart ayında yapılacak ve ilimizin de ilk kez Büyükşehir statüsüyle katılacağı genel yerel seçimler ve öyle görülüyor ki bu seçimin sonuçları hemen arkasından yapılacak diğer seçimleri de etkileyecek sonuçları doğuracak. Kısacası yapılacak önümüzdeki ilk seçim sadece bir yerel seçimin ötesinde daha da büyük sonuçlar doğuracak. O nedenle ben 2014’ün Mart ayında yapacağımız seçimleri çok partili siyasal tarihimizde yapılmış seçimlerin en önemlisi olarak görüyor ve çok önemsiyorum” dedi.

-8 büyük, 40 orta ölçekli 48 proje

Ali Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muğla, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi. Muğla’yı Dünya markası bir şehir yapacağız. En kısa sürede geleneksel deniz, kum ve güneşe dayalı turizm kalitesini arttırmak için turizmi 12 aya yayacağız. 4 ana başlıkta 8 büyük 40 orta ölçekli 48 proje ile Muğla’mızı yaşanabilir kentlerin en başına getirmek temel hedefimiz olacak. Buradan Büyükşehir için ilçe belediyeleri için aday adayı olan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Ben inanıyorum ki parti teşkilatımız ve üyelerimiz en doğru başkan adaylarını seçecektir. Aday adayı arkadaşlarımız arasında asla ve asla küskünlük olmayacaktır. Partimizin adayı kim olarsa olsun, diğer aday adayı arkadaşlarımız onunla birlikte canı yürekten çalışacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi Muğla il genelinde oyların yüzde 50’sini alacaktır. Gururumuz Muğla Üniversitesinin daha çok gelişip Dünya Standartlarında eğitim veren bir kurum olmasına öncülük edeceğiz. Yaşlılara, çocuklara, engellilere, kadınlarımıza yönelik daha pek çok projemiz olacak, Yoksullukla ve işsizlikle mücadele en önemli hedeflerimizden olacak. Önümüzdeki süreç içinde parti örgütlerimizle ve sivil toplum örgütlerinin ve hemşerilerimizin görüş ve katkılarını da alarak hazırlayacağımız daha detay çalışma programımızı sizlere sunacağız. Bundan önce olduğu gibi sürekli olarak halkımızın içinde ve en yakınında olacağız. Öneri ve eleştirileriniz rehberimiz olacaktır. Bu idealimizi gerçekleştirirken çağdaş insani değerleri benimsemiş, herkesin inançlarını özgürce yaşayabildiği, hiç kimsenin kendi yaşam tarzını bir başkasına zorla, baskıyla dayatmadığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma hedefini içselleştirmiş tüm hemşerilerimize ve yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında birlikte görev yaptığımız tüm yol arkadaşlarıma güveniyorum ”

-Genç, dinamik ve halktan yana bir kadro

Bütünşehir yasası ile birlikte belde belediye başkanlıklarının kapatıldığını, belde ve köylerin mahallelere dönüştürüleceğini söyleyen Ali Arslan “Büyükşehir belediye yönetimi olarak belde ve köylerin ticari ve kültürel açıdan gelişmelerini sağlamak ve hızlı hizmet verebilmek için köylerde ve beldelerde mevcut araç parklarını ve taşınmaz malvarlıklarını merkezileştirmeyeceğiz, merkezden yapılacak takviyelerle daha da güçlendireceğiz. Oluşturmaya çalıştığım genç, dinamik ve halktan yana bir kadroyla, ilçe belediye başkanlarımız ve belediye meclis üyelerimizle, kendilerine hizmet etmekten onur duyduğumuz halkımızdan aldığımız güçle büyük işler başaracağız. 12 yıl süren ilçe başkanlığım, iki dönem belediye meclis üyeliğim, iki dönem milletvekilliğim sürecinde edindiğim bilgi birikimimle ve içinde doğup büyüdüğüm 58 yıldır yaşadığım ilimdeki hümanist değerlerin biçimlendirdiği karakterimle bu onurlu görevi başarıyla yapacağıma yürekten inanıyorum”.

İlk tebrik Gürün’den

Ali Arslan’ın CHP İl Başkanlığı’nın bahçesinde yapılan aday adaylığı açıklamasına CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, CHP Muğla kadın kolları il başkanı Belkıs Bozacı, Muğla İl Gençlik Kolları başkanı Mahir Akgül, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalyan Belediye başkanı Arif Sarı, Milas belediye başkanı Mehmet Tokat, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, ADD İl Başkanı Burak Erbay, İl genel meclisi üyeleri, CHP Muğla Merkez ilçe başkanı ve Dalaman, Ortaca, Fethiye, Yatağan, Ula, Datça, Milas ilçe başkanları, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları Musa Gökbel ve Fevzi Topuz, Menteşe Belediye Başkanı aday adayları Mehmet Altınay, Mustafa Şahin, Hilmi Giresun, Orhan Çakır, Bahattin Gümüş, Murat Gökalp ve çok sayıda partili katıldı. Partililer Arslan’a aday adaylığı yarışında başarılar dilediler. Arslan’ı ilk tebrik edenler arasında Muğla Belediye başkanı Osman Gürün ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayları Musa Gökbel ve Fevzi Topuz yer aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.