Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Akdeniz Kıyı Vakfı’ndan değerlendirme toplantısı

Akdeniz Kıyı Vakfı’ndan değerlendirme toplantısı
REKLAM ALANI
Şubat 20, 2013 9:26 am | Son Güncellenme: Şubat 20, 2013 2:56 pm
1.282
A+
A-

Akdeniz Kıyı Vakfı’ndan değerlendirme toplantısı

 Avrupa Birliği PEGASO Projesi Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi alan çalışmaları paydaş toplantısı Dalyan’da yapılacak.

 Avrupa Birliği Yedinci Çerçeve Programınca parasal destek sağlanan PEGASO Projesi, Barselona Otonom Üniversitesi (İspanya) koordinatörlüğünde 25 kurumun oluşturduğu ortaklık tarafından yürütülmektedir. 2010 yılı Şubat ayında başlayan ve dört yıl süreli olan projenin amacı, Akdeniz ve Karadeniz’de, özellikle Avrupa Birliği üyesi olamayan ülkelerde bütünleşik kıyı alanları yönetiminin geliştirilmesine destek olmak, katkı sağlamaktır. Çeşitli üniversiteler ve araştırma kurumlarıyla birlikte Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü Akdeniz Eylem Planı, UNESCO Hükümetler arası Deniz Bilimleri Komisyonu, WWF Akdeniz Merkezi, Avrupa Birliği Ortak Araştırma Merkezi (Ispra,İtalya) gibi kurumların yer aldığı bu ortaklıkta Türkiye’yi Akdeniz Kıyı Vakfı temsil etmektedir.

 PEGASO projesi kapsamında yer alan, yedi Akdeniz ve üç Karadeniz ülkesindeki toplam on alan çalışmaları arasında Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi de bulunmaktadır. Bir yılı aşkın bir süredir yürütülen çalışmanın amacı, PEGASO projesinde geliştirilen kıyı yönetimi araçlarının denenmesi, yönetime katkı verecek paydaşların kıyı yönetimi süreci ve yörenin sorunlarıyla ilgili bilgilerinin geliştirilmesi, katılımcı kıyı yönetimi konusunda gelişme sağlanmasıdır. Tekne trafiği, su kirlenmesi, kırsal alanda yapılaşma, iklim değişiklinin olası sonuçları, balıkçılık ve Dalyanağzı-İztuzu Kumsalında deniz kaplumbağalarının yuva yapması konularını kapsayan alan çalışmalarının son bir yıldaki bulgularıyla ilgili ikinci paydaş toplantısı 20 Şubat 2013 (Çarşamba) günü sabahı 10.00-12.00 saatleri arasında Dalyan Belediyesi Toplantı Salonunda yapılacaktır.

Toplantıya, yerel yöneticilerimizin, ilgili sektör birliklerimiz ve temsilcilerimizin, sivil toplum örgütlerimizin, yerel basınımızın ve ilgili halkımızın katılması beklenilmektedir.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.