Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu
REKLAM ALANI
Mart 2, 2014 12:05 pm
1.515
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu

“kararı 30 martta vereceksiniz”IMG 0136 - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, partisinin Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz seçim bürolarını ziyaret etti. Ziyaretlerinde partililere seslenen Soylu, ülkedeki oyunları tezgahları ortaya koyanların, senaryolarından vazgeçmediklerini söyledi.

-60 gramlık oy pusulasıyla herşey değişti

Türkiye’nin geçmişte çok sorunlarla ve sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Soylu, “Bu ülkede insanları ayırt ettiler. İhtilafa düşürmeye çalıştılar. Binbir türlü senaryoyla ülkemizi neredeyse yaşanmayacak bir notaya taşıdılar. Neyle kurtuldu bunlardan biliyor musunuz? 60 gramlık bir oy pusulasıyla. Onu,  Kızılay meydanına sokmadılar. Bir köylünün oğlundan mühendis, doktor, iş adamı mı olurmuş, sizin ne işiniz var Ankara’da diye küçümsediler.  Bu ülkede ezan Allah’u Ekber sesleriyle nidalanmıyordu. 14 Mayıs 1950’den sonra 60 gramlık bir oy pusulasıyla birlikte o ezan Allah’u Ekber diye nidalandı. Dün Menderes’ten 22  baraj yaptı diye intikam almak istediler, bugün Dalaman Akköprü barajı da dahil 232 barajla bu ülkeyi bir enerji cennetine çeviren Erdoğan’a da aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Hiç birisi ötekinden farklı değil” diye konuştu.

– 460 bin engelli bugün evinde maaş alıyor

Soylu, geçmişte ülkede her 100 liranın 85,3 lirasının faize gittiğini, halkın vergi verdiğini, Türkiye’nin sabahtan akşama kadar faiz ödediğini ifade etti.

Geçmişte bu ülkenin engellilerinin, ülkenin bütçesi faize gittiği için evinde durduğunu, “Acaba bize bir el uzatacak yok mu” diye beklediklerini anlatan Soylu, “Bugün güçlü, zengin, kudretli Türkiye olduğu için, ancak 100 liranın 15 lirası faize gittiği için, 70 lirayı bu ülkenin cebinden almaya çalışanlara bir yiğit adam ‘dur’ dediği için 460 bin engelli bugün evinde maaş alıyor. Bu rakam Muğla’da 4 bin 600” dedi.

Soylu, Türkiye’nin bugün özgüven içerisinde 237 ülkeye ihracat yaptığını, 36 milyar dolar ihracatını 152 milyar dolara çıkardığını ve 500 milyar dolarlık hedef koyduğunu vurguladı. Türkiye’de kişi başına gelir seviyesini 3 bin 400 dolardan yaklaşık 11 bin dolara getirdiklerine işaret eden Soylu şöyle konuştu:

“Benim ülkem, artık hastasını sadece hastanede değil, güçlü bir Türkiye olduğu için, parasını faiz lobilerine çar çur ettirmediği için, bugün  403 bin 321 insana evinde ‘sen hastaneye gelme ben devletin doktorunu da hemşiresini de senin ayağına getiririm’ diyen bir anlayışı ortaya koydu. Buna birileri tahammül edemiyor.”

 -Kararı 30 martta vereceksiniz

Türkiye’de 2002’ye kadar 76, 2002’den sonra 99 üniversite yapıldığını kaydeden Soylu, “21. asıra iyi başladık. Türkiye artık faiz bütçesi değil, yatırım bütçesi ortaya koymaya çalışıyor. Eğitim harcamalarımız 11,3 katrilyondu. 78,5 katrilyona çıktı. Sağlık harcamalarımız 13 katrilyondan 75 katrilyona çıktı. Sosyal güvenlik harcamalarımız ise 11 katrilyondan 77 katrilyona çıktı. Ama faiz harcamalarımız bunun altında kaldı. Güçlü bir Türkiye” diye konuştu.

30 Mart’ta verilecek kararın yeni Türkiye kararı olacağını belirten Soylu sözlerini şöyle tamamladı: “Eski Türkiye’yi bir tarafa itip yepyeni Türkiye ile birlikte, yeni anayasamızla, yeni anlayışımızla, yeni kardeşlik ilkelerimizle, ihtilafları ortadan kaldıran, bütün problemlerimizi ortadan kaldıran ve bu büyük anlayışı yeniden bütün dünyayla buluşturan bir Türkiye kararını 30 Mart’ta vereceksiniz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.