Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
BİST 9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Açık
Muğla
26°C
Açık
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 24°C

AB Kapsamında “Alternatif Turizm Tanıtımı”

AB Kapsamında “Alternatif Turizm Tanıtımı”
REKLAM ALANI
Eylül 19, 2014 3:11 pm
1.669
A+
A-

AB Kapsamında “Alternatif Turizm Tanıtımı”

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yerelde yürütülen çalışmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilen “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi (VABpro)” kapsamında İspanya’nın Castilla La Mancha bölgesinden bir heyet Ortaca’ya geldi.

 
Heyet ziyaretin ilk gününde, “Köyceğiz Çandır Organik Köy”ü, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan İztuzu Plajı’nda inceleme yaptı.
İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir,”turizm klasik anlamda güneş, deniz ve kum diye biliniyor. Böyle bir üçgen şeklinde akla geliyor. Oysa turizm çeşitliliği ilimizde çok yaygın ve alternatif turzim imkanları var. Turizmin tüm çeşitlerini ilimizde görmek mümkün. Biz de ziyarete gelen arkadaşlarımıza buradaki turizmin ne olduğunu bizdeki uygulamayı göstermeye çalıştık. Amacımız, karşılıklı iş birliğini geliştirmek ve ileriye dönük çalışmak” dedi.
Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik “bölgedeki turizm çeşitliliğini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen bu projenin bölgemizdeki turizmcilere olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.”
Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero, “Muğla’da yapılan turizm faaliyetleri hakkında bilgi almak için geldiklerini ifade ederek, “Çalışmalarımız devam ediyor. İnceleme yaptığımız yerler çok güzel. Buradan pozitif olarak ayrılıyoruz. Avrupa Birliği topluluğu adına da ileriye dönük projler üretmek üzere buradayız” diye konuştu.
AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres ise;” Daha önce birlikte çalıştığımız arkadaşımız buraya ziyarete gelmişti. Burada yapılan çalışmaları çok beğendik. Buradaki misafirperverlik için de çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
Muğla’da alternatif turizm ve ekolojik turizm faaliyetleri kapsamında Köyceğiz Çandır Organik Köy’ü, Kaunos Antik Kenti ve Dalyan İztuzu Plajı’nda inceleme yapan heyette, İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik, AB İlişkileri Genel Müdürü Maria Teresa Gimenez Delgado de Torres, IPEX Çalışma ve Ekonomi Bakanlığı Dış Tanıtma Enstitü Müdürü Angel Prieto Sotos, Castilla La Mancha Brüksel Temsilcisi Javier Fernandez Panadero ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yetkilileri yer aldı.
Projede yer alan Şehir Eşleştirme Programı kapsamında Muğla ile İspanya’nın Castilla La Mancha Bölgesinin eşleştiği, eşleşme sonrası 15­-21 Haziran 2014’te Muğla’dan 6 kişilik heyetin Castilla La Mancha bölgesine ilk ziyareti gerçekleştiği bildirildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.