Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
REKLAM ALANI
Ekim 16, 2017 8:13 am | Son Güncellenme: Ekim 16, 2017 8:28 am
1.856
A+
A-

Başpehlivan İsmail Balaban oldu…


Ortaca  bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ortaca-Dalyan Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban elde etti.

1 1 -

Ortaca Belediyesi tarafından Dalyan Stadı’nda Türk bayrağı altında düzenlenen etkinlikte 13 kategoride 400 güreşçi yarıştı.

OMR 0057 -

Başpehlivanlık için İsmail Balaban ile Hamza Köseoğlu karşılaştı. Rakibini yenen İsmail Balaban, başpehlivanlığı kazandı. Dereceye giren sporculara madalyaları törenle verildi.

b -

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, törende, üçüncüsünü düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgi gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Türkiye’deki yağlı güreşlerin sezon finali Dalyan’da yapmaktan gurur duyduklarını belirten Karaçelik, “Bu nedenle de Kırkıpan’da derece yapmış bütün şampiyon pehlivanlar Dalyan’da güreşti bu nedenle de çok önemli.” dedi.

Karaçelik, bu yıl  Dünya Güreş Birliği (UWW) faaliyet programında yer alan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası’nın finalini de aynı yerde yaptıklarını belirterek bu nedenle mutlu olduklarını ifade etti.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise organizasyonun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Ata sporu güreşi daha ileri seviyeye taşımak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Aydın, “Seyircilerimiz 656 yıllık medeniyetimizin bir parçası olan ata sporu güreşlerimize sahip çıkarak bugün er meydanını doldurdu. Bu yıl plaj güreşi ile yağlı güreşi birleştirdik. Bu bizim için, ülkemizin tanıtımı için, yağlı güreşlerimizin de tanıtımı için çok güzel oldu.” diye konuştu.

Başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban ise birinciliği elde ettiği için çok mutlu olduğunu ifade etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.