Dolar 32,5145
Euro 34,5480
Altın 2.488,38
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 17°C
REKLAM ALANI
Eylül 9, 2017 11:02 am | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 6:27 pm
1.518
A+
A-

“Süslü kadınlar” Ortaca’da buluşuyor

Ortaca ve Köyceğizli bisiklet tutkunu kadınlar, 24 Eylül 2017 Pazar günü saat 17:00’de “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na katılmak üzere Ortaca’da toplanıyor.

14485036 10155795244122925 721597858739038987 n -

Yaklaşık 2 saat sürecek olan etkinliğin bazı bölümlerinde “Drone”ların yardımıyla fotoğraf ve video çekimi, turun sonunda tören alanında müzik dinletisi ve eğlence yapılması planlanıyor. Etkinlik burada yapılacak olan basın açıklaması ile son bulacak.

Türkiye genelinde 45 şehirde eşzamanlı düzenlenecek olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyonunu  Sevgi Kirak ve Zehra Erbil üstlendi.

-“Sürdürülebilir ve aktif ulaşım”

14444718 314160568945629 9153531321379321680 o -

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyonu adına açıklama yapan Sevgi Kirak, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”na katılmak üzere Ortaca ve Köyceğiz’den gelecek olan katılımcılarla birlikte, Ortaca, tören alanında toplanıp, şehir merkezinde, Dalyan istikametine, ardından da Dalaman istikametine bisiklet yolundan bisiklet sürüşü gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

SKBT ORTACA KOYCEGIZ AFIS 35X50 -

Etkinliğin 2013 yılında başlatıldığını ifade eden Sevgi Kirak, “Bu etkinlik, “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”, “Sürdürülebilir ve aktif ulaşım” konularına dikkat çekmek için bir farkındalık yaratmak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla, gönüllü kadınlar tarafından, hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenlenmektedir. İzmir’de 2013 yılında ilk kez yapılan bu etkinliğin, bu yıl yaklaşık 45 şehirde eş zamanlı olarak düzenlenmesi amaçlanmaktadır. Etkinliğin merkezi ve çıkış noktası İzmir’dir. Etkinlik sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da tanınmaktadır. 2015 yılında Marmaris’te, 2016 yılında Muğla’da yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na destek verdik. Bu yıl ise Köyceğiz ile birlikte Ortaca’da yapıyoruz. Bu etkinlik renkli görüntüleriyle bölgemizin tanıtımına katkıda bulunacaktır. 24 Eylül’de tüm kadınlarımızı etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

 

Sevgi Kirak etkinliğin Ortaca ve Köyceğiz’deki organizasyonunu bisikletin yaygınlaştırılması için büyük çaba gösteren, her etkinliğe seve seve koşturan Zehra Erbil ile birlikte gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

-Tura katılım şartları; “Süslü kadın, süslü bisiklet”

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Organizasyonu sorumlusu  Zehra Erbil ise, tura katılım şartları konusunda bilgi verdi.

Erbil, Süslü Kadınlar Bisiklet Tur’una katılmanın beş önemli şartından ikisinin kadın olmak ve süslü bisiklete sahip olmak gerektiğini söyledi.

Etkinliğin Ortaca Kültür parkta başlayıp yine Kültür parkta sonlanacağını, Köyceğiz’den gelecek kadınlar için araç ayarlandığını anlatan Erbil, “Süslü Kadınlar Bisiklet Tur’u Sema Gür ve Pınar Pinzuti’nin koordineliğinde 45 ilde eş zamanlı olarak gönüllü hurdacı kadınların organize ettiği eğlenceli bir turdur, aynı zamanda bir eylemdir. Tura katılım koşulları çok açık. Kadın olmak, Süslü olmak, Süslü bir bisiklete sahip olmak, En fazla 10 kilometre hızla ilerlemek ve Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak” dedi.

 

-Süslü Kadınlar Bisiklet Turu güzergahı

Tören alanından çıkacak olan bisikletçiler, Atatürk bulvarı, İstiklal caddesi sapağından ilk ışıklardan geriye dönüş. Akıllı dönerden Cumhuriyet caddesi kuran kürsü önünden Cengiz Topel caddesi, Akbank önündeki Soğukkuyu caddesi, Göçmen sokak, Başoğlu sokak, Cengiz Topel caddesi, Atatürk Bulvarı bisiklet yolundan Dalaman istikameti ilk ışıklardan geriye Kültür parka dönüş.

Melahat Kanbur-Gürcan Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.