Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ağustos 23, 2017 12:35 pm
1.652
A+
A-

Kızılay Muğla Şube Başkanı Karakuş:

Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün

Dünya ve ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılayın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Türk Kızılayı Muğla Şube Başkanı Bülent KARAKUŞ, Kurban Bayramının bereket ve neşesinin tüm dünyada yaşanması için başlattıkları büyük seferberlik için hayırsever vatandaşlarımızı Kurban Vekaletlerini vermeye davet ederek; “Kurban etleri, hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülüyor. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebilecek” diye konuştu.
Başkan Karakuş şunları söyledi.

“Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurtiçinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak.
Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu sistemimizle yurt içi ve yurt dışında 1 milyon 950 bin kişinin sofralarına kurban bereketini taşıyacağız”
31 ülkede 100 binden fazla kurban kesimi
Kızılay’ın iyiliği sınır tanımıyor, Kurban etleri her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın dört bir yanındaki yoksullara ulaştırılacak. Bu seneki kurban organizasyonunun 31 ülkede gerçekleştirileceğini belirten Karakuş, “Vekâletini Türk Kızılayı’na verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 735 lira, yurt dışında 500 lira olarak belirlendi. Türkiye’de Et ve Süt Kurumuna ait 5 kombinada kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimleri, Türkiye’de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet’in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz. Kurban etlerini konserve yapıp 18 ay boyunca ihtiyaç sahibi sofralarına taşıyacağız ” ifadelerini kullandı.
Bağış nasıl yapılıyor?
Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; Türk Kızılayı Şubelerini, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak günün 24 saati vekâletlerini verebilecekler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.