Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
REKLAM ALANI
Ağustos 5, 2017 10:42 am
1.488
A+
A-

Köyceğiz’de Perde 11. Kez Açılıyor

 11.Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Film.Festivali 25-28 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Köyceğiz’de 2011 yılında sinema günleri olarak başlayan etkinlikler, Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali olarak devam ediyor. Festival süresince konuk olarak katılan beyaz perdenin ünlü oyuncularıyla sinema  severler bir araya gelip sohbet etme fırsatı buluyor.

Köyceğiz Belediye başkanı Kamil Ceylan, 4 gün sürecek olan festivale bölge halkını davet etti. Kamil Ceylan ”Sinemayla, çok daha geniş kitlelere ulaşabilmeniz mümkün oluyor. Ve de festivallerle… Biz de, bu görev bilinciyle Köyceğiz Belediyesi olarak, 2001 yılında “ Sinema Günleri ” diye başlanan “Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festival“ olarak 15 yıldır devam eden etkinliklerde Türk Sinema Sanatının halka sevdirilmesi açısından büyük başarı kaydedilmiştir. Biz de, kültüre, sanata ve sanatçıya önem veren bir belediye olarak;25-28 Ağustos 2017 tarihleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Köyceğiz Kaymakamlığının destekleriyle şartlarımız dahilinde gerçekleştireceğimiz 11. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ni bu yıl da, daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefleyerek yapmaya karar verdik. Bu nedenle, sinemaya gönül veren, sinemayı seven tüm insanlarımızı Festivalimize davet ediyorum. Süreç içerisinde İlçemizi onurlandırmanız bizleri mutlu edecektir” dedi.

 

-Yıllarını TRT’de geçirmiş başarılı Yönetmen Festival Başkanı Taha Feyizli, Festivalin Köyceğiz’in tanıtımına katkı sağladığını söyledi. Taha Feyizli ”Gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı bir şeyler bırakmanın en iyi yolunun sanat olduğunu düşünen derneğimiz bunu sağlamanın ve geniş kitlelere ulaşabilmenin sinema ve festivaller aracılığı ile gerçekleşeceğine inanıyor.Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Köyceğiz, gerek coğrafi konumu gerekse barındırdığı tarih, çevre ve turizm zenginlikleriyle yurtiçi ve yurtdışında bir cazibe merkezi olarak değerlendirilmekte ve her yıl yerli yabancı çok sayıda ziyaretçisini ağırlamaktadır.Bu nedenle Köyceğiz’de düzenlenen kültür sanat etkinlikleri Türkiye’nin tanıtımında etkin bir rol oynamakta, kültür ve sanat dünyamıza hareketlilik ve üretkenlik kazandırmaktadır. Sinema, herkesin aynı kaderi paylaştığı dünya gemisinde;yolculuğumuzu farklı bir dille, sinema diliyle bizlere anlatıyor. Ve bu dili ortak bir tutku haline getirirken, neden ortak bir mekânda buluşulmasın diye düşünüldü. Yönetmenler bizlere düşlerini anlatmak isterken biz de birbirimizi bu düşlerde bulmayı umut ettik .Sinemanın büyüleyici ve kuşatıcı evreninde aslında perdeye bakarken, ötekine bakıp, onu anlamaya çalışırız. Yüzümüz perdeye dönükken, aslında birbirimize dönüktür. Hazır yüzümüzü birbirimize çevirmişken, bu durum bir festivale dönüştü.Ve dendi ki, “Olan bitene seyirci kalmayın, sinema seyircisi olun! “Birbirimizi daha iyi anladığımız, bol sinemalı günler dileğiyle” diyerek sinema severleri Köyceğiz’de buluşmaya davet etti. MELAHAT KANBUR

[04/08 12:37] Ömer Abi: -Festivalde Gösterimde Olacak Filmler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Köyceğiz Kaymakamlığının destekleriyle gerçekleştirilecek olan 11.Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali 25-28 Ağustos 2017 tarihleri arasında Köyceğiz kordonu Kaunos Otel yanındaki alanda yapılacaktır.

 

25 Ağustos 2017 Cuma günü saat 20.30 da Festivalimizin konuk sanatçılarına plaketleri, gösterilecek filmler ve konuk sanatçılarımızın fragmanları devamında Annemin yarası (Açılış filmi) gösterime sunulacak.

Festivalimiz * Görümce * Olanlar oldu *Babamın kanatları* Tatlım tatlım * Sen benim herşeyimsin * Dağ 2 Filmlerin gösterimi, Onur konuğu sanatçılarımızın söyleşileriyle 4 gün devam edecek.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.