Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Bakanlık, Yolcu’nun peşini bırakmıyor

Bakanlık, Yolcu’nun peşini bırakmıyor
REKLAM ALANI
Mart 21, 2015 11:24 am | Son Güncellenme: Mart 21, 2015 11:35 am
1.587
A+
A-

Bakanlık, Yolcu’nun peşini bırakmıyor

 

Aday adaylığı sürecinde kurumdan izin almadan basın organlarına demeç verdiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan CHP Muğla Milletvekili aday adayı Ömür Yolcu, müfettişlere de ikinci savunmasını da verdi.

 

Muğla Valiliğince açılan “Öğretmen sıfatıyla bir siyasi parti lehine çalışmalarda bulunduğu” gerekçesiyle 18.02.2015 tarihli yazısına istinaden İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden görevlendirilen müfettişler tarafından (17.03.2015 tarihinde) ifadesi alındı.

CHP Muğla Milletvekili aday adayı Ömür Yolcu yaptığı açıklamada “Kamu çalışanlarının kendi görev alanları ile ilgili basına demeç vermeleri yasaktır. Kaldı ki benim verdiğim demeçler yasal süre içerisinde aday adayı olacağım bilgisini kamuoyuyla paylaşmaktır. Yasalara uymamakla ilgili yüklenen iddianın önseçime 3 gün kala sürdürülüyor olması beni şaşırtmadı. İstifa edip devlet memurluğundan ayrılmama rağmen bakanlığımızın hala 657 sayılı yasaya dayanarak soruşturmayı sürdürmesi bir skandaldır. Devletin kurumlarının, yasaların işlevini takip etmesiyle ilgili tarafgirliği eski içişleri bakanı Ala ve ÖSYM’nin tutumları karşısında ne kadar geçerli olduğu aşikardır” dedi.

-Anayasayı tanımıyorlar

Kendisinin yasalara uymadığı gerekçesiyle soruşturma geçirdiğini kaydeden Yolcu, şunları söyledi: “Anayasaya bağlılığına yemin ederek göreve başlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, “hiçbir anayasal kurumun millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını, Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz” diyerek görevden ayrıldı. ÖSYM’nin ise Anayasa Mahkemesinin yürütmeyi durdurmasına rağmen hala yasa geçerliymiş gibi YGS sınav sorularını yayınlamaması da başka bir örnektir. Takdirini kamuoyuna bırakıyorum”

-CHP’de sandıklar kuruluyor

Diğer taraftan, 7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde CHP Muğla Milletvekili aday adaylarının ilk sınavı 21 Mart Cumartesi günü genişletilmiş delegelerle yapılacak olan temayül yoklamasıyla adayların sıralaması belirlenecek. Sandıklar her ilçe örgütünde yada örgütün belirlediği yerlerde kurulacak.

28 aday adayının katılacağı temayülde yaklaşık 7 bin 500 delege oy kullanacak. Delegeler en az 3 kişiye, en çok 5 kişiye oy verebilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.