Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
REKLAM ALANI
Ekim 31, 2014 2:48 pm
2.368
A+
A-

Ortaca’nın “Beyaz Bayraklı” okulları

 

Ortaca’da, başta temizlik ve hijyen konusu olmak üzere gerekli kriterleri yerine getiren 8 okulda, “Beyaz Bayrak”, bir okulda da “Yeşil Bayrak” dalgalanıyor.

 

Ortaca’da “Beyaz Bayrak”lı okullar arasında Atatürk İlk ve Ortaokulu, Özel Özalp Fen ve Anadolu Lisesi, Özel Özalp İlk ve Ortaokulu, Özel Özalp Minik Akademi, 70. Yıl Anaokulu, Cengiz Topel İlkokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu, Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka İlk ve Ortaokulu yer aldı. Ayrıca, Beyaz bayrak sahibi olan 70. Yıl Anaokulu’nda da Yeşil Bayrak dalgalanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü gereğince 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında yapılan başvuru sonucunda Ortaca’da beyaz bayrak almaya hak kazanan okullara “Beyaz Bayrak ve sertifikaları” İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ekrem Gürhan ve Ortaca Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Bahadır Yeten tarafından okul temsilcilerine verildi.

Ortaca Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Güven Durak, “Beyaz Bayrak almaya hak kazanmış olmamız bizleri gururlandırdı. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize okulumuzu temiz tutarak bu bayrağı almamıza katkı sağladıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ortaca Cengiz Topel İlkokulu’nda düzenlenen törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdür vekili Ekrem Gürhan Beyaz bayraklı okul sayısının sekiz’e çıktığını söyledi.

Gürhan “bu ödülleri almak kadar o ödüllerin şartlarını devam ettirmek çok daha önemli. İdareci, veli, öğrenci işbirliği ile alınan bu ödüller için emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Beyaz bayrak öğrenciler tarafından göndere çekildi.

-Beyaz Bayrak proje kapsamı

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03.08.2006 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmış, söz konusu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen”Sertifika”, “Beyaz Bayrak” ve “Prinç Levha”  verilmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.