Dolar 32,6237
Euro 34,7525
Altın 2.502,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C

4. Üniversiteler Muaythai Türkiye Şampiyonası

4. Üniversiteler Muaythai Türkiye Şampiyonası
REKLAM ALANI
Mayıs 3, 2013 7:22 am | Son Güncellenme: Mayıs 3, 2013 7:26 am
1.395
A+
A-

OKN0034 - 4. Üniversiteler Muaythai Türkiye ŞampiyonasıOKN00061 - 4. Üniversiteler Muaythai Türkiye ŞampiyonasıOKN0027 - 4. Üniversiteler Muaythai Türkiye ŞampiyonasıOKN0048 - 4. Üniversiteler Muaythai Türkiye Şampiyonası4. Üniversiteler Muaythai Türkiye Şampiyonası

Türkiye Muaythai Federasyonu 2013 Faaliyet Programı ile Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu 2013 Faaliyet programında yer alan 4. Muaythai Üniversiteler Türkiye Şampiyonası Dalaman Atatürk Spor Salonunda başladı.

Tüm sporcuların katılımıyla açılış seremonisi yapıldı, şampiyonanın düzenlenmesine katkı sağlayanlara Türkiye Muaythai Federasyonu başkan ve temsilcileri tarafından plaket verildi.

5 Mayıs’ta yapılacak olan finallerle sona erecek olan Şampiyonaya 45 üniversiteden yaklaşık 320 sporcu katılıyor.

Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz “sizleri Dalaman’da ağırlamaktan büyük onur ve gurur yaşıyoruz. Tüm sporculara ve teknik heyete üstün başarılar temenni ediyorum” dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker şampiyonaya katılan tüm sporculara ve teknik ekibe başarılar diledi. Çeker “Muaythai Federasyonunun yeni kurulması ve bu kadar kısa süre içerisinde ülkemizde yaygınlaşması, bu kadar çok güzel organizasyonlar ve faaliyetler yapması da büyük bir başarıdır. Başkanıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye Muaythai Federasyonu başkanı Halil Durna Muaythai federasyonunun Türkiye’de 6-7 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Halil Durna “Muaythai Tayland’ın milli sporu. Hem karatenin tekniklerini alan bir spor dalı, hem de boks’un tekniklerinin buluştuğu bir spor dalı. Kuruluşumuz çok eski değil, 2007 yılında federasyon olduk ve 2009 yılında da özerk olduk. Fakat bu geldiğimiz 6-7 yıllık kısa bir zaman içerisinde çok kapsamlı bir çalışma yaparak 20, 30, 40 yıllık federasyon seviyelerine yetiştik. Bugün 40 binin üzerinde lisanslı sporcumuz, bin 500’e yakın antrenörümüz, yine yüz’e yakın hakemimiz var. Çok kapsamlı değişik organizasyonlar yapıyyoruz. Bunlardan bir tanesi de Dalaman’da yapmış olduğumuz üniversitelerarası şampiyonadır. Bu şampiyonayı üniversite-federasyon ortaklaşa yapıyoruz. Bugün burada 45 üniversite katılımıyla gerçekleşiyor. 300 civarında da sporcumuz var” dedi.

Amaçlarının sporun her dalını yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Halil Durna “Gerçekten buradaki beklentimiz sporu, her hangi bir sporda olabilir. Ama ben Muaythai Federasyonu başkanı olduğum için Muaythai’yi her tarafta yaygınlaşmasını sağlamaya çalışıyorum. İlkokullarda, askeriyede, üniversitede, yayılmasını sağlamaya çalışıyorum. Halk eğitimlerle maçların yapılmasını sağlamaya çalışıyorum. Gayemiz Türk insanının daha sağlıklı, daha hür düşünen, daha sosyal toplum olarak yetişebilmesidir. Çünkü insanlar spor yaptığı müddetçe hem çevresi değişiyor, hem dünyaya bakış açıları değişiyor. Ailesine karşı sorumlulukarın daha çok bilincine giriyor. Ülkesine karşı sorumlulukların daha bilincinde oluyor. Bundan dolayı da biz çocuklarımızı ilk başta spor salonlarına aldığımızda bunları manevi yönden telkinde bulunuyoruz. Daha sonra tekniklerini geliştirmek üzere mücadeleler yapıyoruz. Bu çerçevede de bugün üniversite şampiyonasını burada yapıyoruz. Güzel maçlar oluyor, inşallah maçlarımızı kazasız belasız geçeceğine inanıyorum. Bu şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Dalaman Kaymakamı, Belediye başkanı, Geçlik Hizmetleri ve Spor İl ve ilçe müdürlerime ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Federasyonun Portekiz’de yapılacak olan Avrupa şampiyonası ve Taylan’da yapılacak olan Kral kupasına hazırlandığını kaydeden Halil Durna “önümüzde Avrupa şampiyonası var. Portekiz’in Lizbon şehrinde yapılacak, yine Tayland’da Kral kupası yapılacak ve bu maçlara hazırlıklarımız devam ediyor. Bu haftadan itibaren kamplarımız başlıyor. Buralarda Türk milletini en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Çünkü gerçekten buradaki tanıtımların ülkemizin tanıtımına çok katkısı olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Ömer Kundakçı

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.