Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

-35 kişiyle başladık, 3 bin kişi olduk

-35 kişiyle başladık, 3 bin kişi olduk
REKLAM ALANI
Aralık 4, 2014 1:30 pm
1.389
A+
A-

İztuzu Plajında Konser

Ortaca Dalyan’daki İztuzu Plajı’nın işletmeciliğinin belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesiyle ilgili Ortaca Belediyesi’nin  Muğla Valiliği aleyhine Muğla 2. İdare Mahkemesinde açmış olduğu davada “yürütmenin durdurulması” kararı çevreciler tarafından sevinçle karşılandı.

 

Plajın tahliye edileceği 1 Aralık tarihinde tepki için plaja giden çevreciler mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını düzenlenen konserle kutladı. İztuzu plajına Ortaca, Dalaman, Dalyan ve Köyceğiz’den çevreciler gelerek destek verdi.

 

İztuzu plajıyla ilgili hukuki süreci ve Yuvarlakçay’a yapılması planlanan HES ile ilgili davaları yürüten Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, Köyceğiz eski belediye başkanı Salih Erbay ve ADD Muğla Şube başkanı Avukat Burak Erbay Yuvarlakçay’daki direnişi ve elde edilen zaferlerdeki tecrübelerini paylaştılar.

 

-35 kişiyle başladık, 3 bin kişi olduk

 

İztuzu plajındaki eylemlere her zaman destek vereceklerini söyleyen Salih Erbay “Yuvarlakçay eylemlerine 35 kişiyle başladık, 200 olduk, 3 bin olduk. Önce orada yaşayanlar sahip çıktı, arkasından destek büyüyerek arttı. Mahkeme kararlarına rağmen iş makinalarını sokup ağaçları kestiler. Direndik sonuca ulaştık. Açtığımız 15 davanın 11’ini kazandık. Önemli olan hukuk mücadelesinin yanında halkımızında buraya sahip çıkması” dedi.

 

 

-Hukuki süreç devam edecek, eylemlerimizde devam edecek

CHP Ortaca İlçe başkanı ve Ortaca Kent Konseyi başkan yardımcısı Mehmet Sertkaya ise; Yerel seçimlerin ardından, Seydikemer ilçesindeki Saklıkent kanyonunun kamu eliyle işletildiğini, Fethiye, Akyaka, Dalyan, Datça, Marmaris’teki yerler CHP’li belediyeler tarafından işletildiği için ellerinden alınmaya çalışıldığını söyledi.

Hukuki süreçte açılan 8 davanın olduğunu, bunlardan da yavaş yavaş olumlu sonuçlar almaya başladıklarını ifade eden Sertkaya, “hukuki süreç devam edecek, eylemlerimizde devam edecek. Özel sektörün kar hırsına buralar teslim edilmemelidir. Biz burada çocukluğumuzu yaşadık. Bizden sonraki nesillerde o zevki yaşamalıdır. Bu mirası tüm dünyaya bizler bırakmak zorundayız. Bu görev hepimizin. Sermayeyle mücadele etmek kolay değil. Yorulacağız ama bu mücadeleyi sürdürmek zorundayız. Burayı yıllarca Köyceğiz, Ortaca ve Dalyanlılar birlikte kullandı, birlikte mücadele edeceğiz. Buralar halkındır, halkın kalacaktır” diye konuştu.

Plaj eyleminde çevrecilere destek veren Sanatçı Koray Avcı şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.