Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C
REKLAM ALANI
Kasım 25, 2017 9:46 am
2.077
A+
A-

 

24 Kasım Öğretmenler günü

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz’de törenler düzenlendi.

DSC 0237 -

-Dalaman

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk sunumu, saygı duruş ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

DSC 0200 -

Dalaman Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen kutlama programında ise öğretmen ve öğrencilerin hazırlamış olduğu oratoryo ve müzik dinletisinin ardından  ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

Tarih öğretmeni Ekrem Akar kendi yazdığı şiirini, 12-B sınıfından Aslı Saygın öğretmen konulu şiirini okudu. 11-B sınıfından Kardelen Arı, piyano eşliğinde öğretmen konulu şarkılar söyledi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından, emekliye ayrılan öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ verildi

Kutlama programına, Kaymakam Ali Güldoğan, Garnizon Komutan Vekili Dnz. Alb. Okan Mumcu, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oktay Kaplan, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, eğitimin geleceği doğru bir şekilde inşa etmeye olanak sağlayan en önemli etken olduğunu söyledi.

Öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 89. yıldönümünü ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin eğitilmesi görevini yerine getirmekte olan öğretmenlerimize armağan edilen “Öğretmenler Günü”nü idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Bireyin kendisini gerçekleştirmesinde belirleyici olan eğitim, geleceğimizi doğru bir şekilde inşa etmemize de olanak sağlayan en önemli etkendir vurgusu yapan Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan,  “Eğitim sisteminin başarısında da öğretmenlerimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Bu nedenle, değerli öğretmenlerimizin; çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlama idealinden hiçbir zaman taviz vermediklerine ve yetiştirdiği her öğrenciye bu şuurla yaklaştıklarına inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bu kutlu mesleği icra etme gayreti içinde olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, emekli öğretmenlerimize ve görevi başındaki tüm öğretmenlerimize sağlık ve esenlik dolu günler dilerim” açıklamasında bulundu.

-Köyceğiz

Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, yayınladığı mesajında, Öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın ve gücünü sevgiden alan dünyanın en güzel mesleklerinden olduğunu dile getirdi.

Kaymakam Dolu, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayan ve onların yetişmesinde tüm zorluklara rağmen fedakârca, vefakârca çalışan öğretmenlerimiz her türlü takdire fazlasıyla layıktırlar. Öğretmenlerimiz geçmişte olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Bu sebeple başta ilçemizde görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlar  bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”

Melahat Kanbur

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.