Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

2016 yılı ÇKS Başvuruları Başladı

2016 yılı ÇKS Başvuruları Başladı
REKLAM ALANI
Ekim 24, 2015 1:22 pm
1.326
A+
A-

2016 yılı ÇKS Başvuruları Başladı

 

25 Mayıs 2014 tarih ve 29012 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği” kapsamında, 2016 üretim yılı için ÇKS(Çiftçi Kayıt Sistemi) başvuruları 5 Ekim 2015 tarihinde başlamıştır.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Dalaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün AKDENİZ,”Üreticilerimizin, Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını veya kayıt güncellemelerini yapabilmesi için, ilçe müdürlüğümüze başvurmaları gerekir.TBS(Tarım Bilgi Sistemi) kapsamında, ,5 Ekim Pazartesi itibariyle çiftçi kayıt sistemi başvuruları kabul edilmeye başlamıştır.Üreticilerimizin ÇKS kayıtlarını mutlaka yaptırmaları veya güncellemeleri gerekmektedir. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün değildir. Ayrıca herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tüm üreticilerimizin hasarsız bir yıl geçirmelerini diliyor, kazançlarının bereketli olmasını en içten dileklerimle temenni ediyorum”diyerek düşüncelerini belirtti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.