Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

367’inci kısa dönem erler yemin etti

367’inci kısa dönem erler yemin etti
REKLAM ALANI
Haziran 3, 2017 11:25 am | Son Güncellenme: Haziran 3, 2017 11:26 am
1.794
A+
A-

367’inci kısa dönem erler yemin etti

 

    Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanlığı emrine dağıtımları yapılan 367’inci kısa dönem erleri için düzenlenen yemin törenine katıldı.

BSN 09 - 367’inci kısa dönem erler yemin etti

 

İl Jandarma Komutanlığı Kışlası’nda düzenlenen törene, Vali Çiçek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Numan Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Marmaris Sahil Güvenlik Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Adnan Karayel, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile yemin eden erlerin aileleri katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 367’inci kısa dönem erler yemin etti.

BSN 05 - 367’inci kısa dönem erler yemin etti

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinde kaza sonucu şehit olan askerleri anarak başlayan Vali Çiçek, “İklimi, doğası, insanı, değerleri ile güzel Muğla’mızda askerlik görevini yapan Mehmetçiğimiz çok şanslı. Askerlik görevini yapan evlatlarımızın 7’den 77’ye herkesin sevgisini kazanarak askerliklerini bitireceklerine inanıyorum. Değerli anneler, babalar sizlere böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için minnettarım. Vatan sevgisiyle, evlatlarımıza eğitim verecek komutanlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli Mehmetçiğimiz, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara asla fırsat vermeyeceğine inancımız tam. 15 Temmuz’da nasıl milletimiz meydanlara çıkarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini, dirliğini bağımsızlığını, bölünmez bütünlüğünü koruduysa, bugün burada yemin eden evlatlarımız da ülkemizi daima koruyacak” diye konuştu.

BSN 03 - 367’inci kısa dönem erler yemin etti

 

Yaptığı konuşmada yemin eden erlerle gurur duyduğunu ifade eden İl Jandarma Komutan Yardımcısı Numan Öksüz ise sözlerine şu şekilde devam etti:

 

“Her anne ve baba, oğlunun askerlik yaptığını görmek, bununla gururlanmak ister. Hepimizin bildiği gibi şuandan itibaren Mehmetçik adı alan evlatlarınız yüce milletimizin gurur kaynağıdırlar. Kanun ve nizamı, doğruluğu, dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek, bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir.”

 

Geçit töreninin ardından, erler aileleriyle hasret giderdi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.