Dolar 32,5615
Euro 34,7183
Altın 2.409,33
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 26°C
Cts 27°C

112 Vatandaşa “Gören Göz Cihazı”

112 Vatandaşa “Gören Göz Cihazı”
REKLAM ALANI
Haziran 2, 2018 9:09 am | Son Güncellenme: Haziran 2, 2018 9:10 am
1.479
A+
A-

112 Vatandaşa “Gören Göz Cihazı”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın işbirliğinde görme engellilerin bağımsız hareket edebilmelerine destek olmak amacıyla başlatılan proje kapsamında görme engellilere Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından “Gören Göz Cihazı” dağıtıldı.

BSN IRF 3020 - 112 Vatandaşa “Gören Göz Cihazı”

Valilik 75. Yıl toplantı Salonunda gerçekleşen programa Vali Esengül Civelek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim Uzmanı Mücahit Uslu ve görme engelli vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile görme engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaşacağını belirten Vali Civelek, “Engelli bireylerimizin sosyal yaşamda daha fazla yer alabilmelerini ve bağımsız olarak bireysel yaşamlarını idame ettirmelerini sağlamak amacıyla tasarlanan projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Görme engelli kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Kendisi de görme engelli olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Eğitim Uzmanı Mücahit Uslu Gören Göz Cihazını tanıtarak; ‘Gören Göz Projesi’nin görme engellilerin rahatça ve bağımsız bir şekilde hareket etmelerini sağlamak amacıyla tasarlanan bir proje olduğunu, 41 ilde 5 bin adet cihazın dağıtıldığını, 190 tane cihazın Muğla’da dağıtımına devam edildiği belirtti.

 

Eğitim Uzmanı Uslu, Gören Göz cihazın telefondan farklı olarak görme engellilerin kullandığı beyaz bastondan esinlenilerek “Navibaston” olarak isimlendirilen bir uygulama ile görme engellilerin rahatça bir yerden başka bir yere erişebileceklerini ifade etti.

 

Gören Göz Cihazı, görme engellilerin ulaşmak istediği yere sesli komutlar yardımıyla yürüyerek veya otobüs, metro gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak gidebilmesi amacıyla tasarlanmış bir sistemi içerisinde barındırıyor. Gören göz yazılımının yüklenmiş olduğu ve GPS alıcısına gelen koordinat bilgilerinin sayısal harita yardımıyla işlenmesiyle görme engelliyi sesle veya tuşla gitmek istediği adrese doğru yönlendirecek bir akıllı telefon cihazı olan ‘Gören Göz’, sahip olduğu navigasyon özelliği sayesinde görme engellilerin erişilebilirliğini kolaylaştırıyor.

 

“Gören Göz Projesi” kapsamında tasarlanan cihazlar, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine başvuru yapan 112 görme engelliye Menteşe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde dağıtılmaya başlanılmıştır.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.