Dolar 32,5592
Euro 34,9064
Altın 2.433,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

1100 rakımda, sıcak kardeşlik

1100 rakımda, sıcak kardeşlik
REKLAM ALANI
Aralık 28, 2017 2:50 pm
3.984
A+
A-

1100 rakımda, sıcak kardeşlik


5 - 1100 rakımda, sıcak kardeşlik

Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, ilçe merkezine 70 kilometre mesafedeki bin 100 rakımlı Otmanlar Mahallesindeki Serkis İlkokulunda eğitim gören 85 öğrenciye ‘Kardeş okul’ projesi kapsamında giyim, kırtasiye, kitap ve oyuncak yardımı yaptı.

3 2 - 1100 rakımda, sıcak kardeşlik

Öğrenciler ve öğretmenler öncülüğünde, Köyceğiz esnafının desteğiyle toplanan yardım malzemeleri kolilenerek, belediyeye ait kamyonetle Otmanlar Mahallesine ulaştırıldı. Serkis İlkokulunda eğitim gören 85 öğrenciye kırtasiye, kitap ve giyecek yardımında bulunan öğrenciler, ana sınıfı öğrencilerine de oyuncak hediye etti ve onlarla çeşitli oyunlar oynadı.

OMR 0177 - 1100 rakımda, sıcak kardeşlik

Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü, Cafer Binici “Okulumuz Sosyal Sorumluluk projelerine önem vermektedir. Her yıl farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yapmaktayız. Toplum hizmeti kapsamında gerek okullarımıza yönelik, gerek vatandaşlarımıza yönelik gerekse de doğaya karşı etkinlikler yapmaktayız. Kardeş okul kapsamında 2016-2017 eğitim-öğretim yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Yalu Ortaokuluna yardımlarda bulunmuştuk. Bu yıl da ilçemize bağlı Otmanlar Serkiç İlkokulunu “Kardeş okul” olarak belirleyerek büyük bir kampanya başlattık. İngilizce Öğretmenimiz Feride Durmaz’ın rehberliğinde birçok öğretmen arkadaşım, öğrencilerimiz, velilerimiz, kursiyerlerimiz ve Köyceğiz Esnafı kampanyamıza büyük destek verdiler. Yapılan yardımlarımız daha çok oyuncak, kırtasiye, eğitim, giyim, spor malzemelerinden oluşmaktadır. 85 öğrencimizin tamamına hediyeler verdik. Öğrencilerimiz okul öğrencileri ile oyunlar oynadılar. Onlarla sohbet ettik. Onları okulumuza davet ettik. Değerler eğitimi kapsamında  “yardımlaşma” çok önemli bir olgudur. Bu duyguyu öğrencilerimizin yaşaması ve kendilerinden farklı şartlarda yaşayan insanları yerinde görmeleri son derece önemlidir. Kampanyamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Projenin öncülerinden Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Feride Durmaz da, kampanyayı çocuklar gülsün diye başlattıklarını anlattı.

Öğrencilerin bu konuda duyarlı ve bilinçli olduklarını dile getiren Durmaz, “Kapsamlı bir çalışma yaptık ve bir kıvılcım başlattık. Sonrasında veliler de sağ olsunlar çok ilgili oldular. Öğrencilerimiz, çocukları eğlendirmek için ‘palyaço olalım, kıyafet alalım, diktirelim’ diyerek büyük emek verdiler. Ben de tüm öğrencilerimize, velilerimize ve Köyceğiz esnafımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projeye destek veren Denizcilik Alan Öğretmeni Sadun Duman da, “Arkadaşlarımla böyle bir projede yer almaktan büyük mutluluk duyduk. Öğrencilerimizle eğlenceli bir gün geçirerek mutluluklarını paylaştık. Projenin devamı olarak öğrencilerimize destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Projeye katılan öğrencilerden Ece Yıldırım “Otmanlar’daki kardeşlerimize yardım etmek bizleri de mutlu etti. Yardımlaşmanın nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyoruz. Bir kalem bile olsa paylaşarak onların yüzünü güldürmemiz bizim için çok önemli. İyi ki bu projede yer almışız” diyerek mutluluğunu paylaştı.

Otmanlar Serkis İlkokulu Müdürü Osman Soy, “Öğrencilerim için hayatları boyunca unutamayacakları bir gün oldu. Bu güzel çalışmadan dolayı Köyceğiz Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.