Dolar 32,5320
Euro 34,8934
Altın 2.422,04
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

Ortaca’da Kabotaj Bayramı etkinliği

Ortaca’da Kabotaj Bayramı etkinliği
REKLAM ALANI
Haziran 30, 2018 7:11 am
2.125
A+
A-

Ortaca’da Kabotaj Bayramı etkinliği

 

Ortaca Dalyan’da, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlenecek. Etkinlik kapsamında aynı gün akşam ise Sarıgerme’de Grup Zirve konseri olacak.

OKN 0096 - Ortaca’da Kabotaj Bayramı etkinliği

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, tüm bölge halkını Dalyan ve Sarıgerme’de yapılacak olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine davet etti.

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı şu şekilde.

Dalyan meydan iskelesinde yapılacak olan etkinlikler saat 11.00’de başlayacak. Mongolia Circus Akrobasi grubu gösterisi, 12 yaş altı erkekler ve bayanlar 30 metre yüzme yarışı, 12-18 yaş grubu erkekler ve bayanlar 100 metre yüzme yarışı, 18 yaş üstü erkekler ve bayanlar 200 metre yüzme yarışı, hazine sandığı bulma yarışı, top toplama yarışı, surf bot oyunları, döner direk yarışı, balon yarışmaları ve yağlı direk yarışları ve ödül töreni ile sona erecek.

OKN 0067 - Ortaca’da Kabotaj Bayramı etkinliği

Dalyan Kaunos Çay bahçesinde saat 20.30’da Ortaca Belediyesi Dalyan Türk Sanat Müziği Topluluğu Halk konseri sunacak.

Etkinlik kapsamında aynı gün akşam saat 20.30’da ise Sarıgerme’de Grup Zirve konseri olacak.

-Kabotaj nedir?

 

Kabotaj, bir devletin, kendi limanları arasında deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalık. Bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletler yabancı bandıralı gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gitmişlerdir. Bazı uluslar arası sözleşmelerde de kabotaj yasağı koyma yetkisine ilişkin hükümler yer alır.

 

Osmanlı Devleti’nin kapitülasyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı kabotaj ayrıcalığı, Lozan Barış Antlaşması’yla 1923 yılında kaldırıldı. 20 Nisan 1926 tarihinde de kabul edildi. Kabotaj Kanunu 1 Temmuz 1926′da yürürlüğe girdi. Bu yasaya göre, akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularda ve kara sular içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verildi. Ayrıca; dalgıçlık, kılavuzluk, kaptanlık, çarkçılık, tayfalık ve benzeri mesleklerin Türk yurttaşlarınca yerine getirilebileceği belirtildi. Yabancı gemilerin yalnız Türk limanlarıyla yabancı ülkelerin limanları arasında insan ve yük taşıyabileceği kabul edildi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.