Dolar 32,3371
Euro 35,1949
Altın 2.246,88
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Bu köyde yaşanır….

Bu köyde yaşanır….
REKLAM ALANI
Haziran 14, 2018 9:43 am
1.909
A+
A-

Bu köyde yaşanır….

Köyceğiz’e bağlı Beyobası mahallesinde 11 dönüm alana kurulan Doğal Yaşam Köyü, deniz, kum güneş konseptinin dışında tatillerini sakin ortamda geçirmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor.

OMR 0004 - Bu köyde yaşanır….

Doğal Yaşam Köyünde tatilini geçiren misafirler, gürültüden uzak, doğa ile iç içe tatillerini geçiriyor. Doğal Yaşam Köyünün içerisinde bulunan bahçelerde organik yetişen sebze ve meyvelerden tüketme imkanı buluyor.

11 dönüm arazi içerisinde, 27 kişi kapasiteli Doğal Yaşam Köyü bahçesinde hiçbir kimyasal kullanmıyor. Tüm ürünler doğal ve sağlıklı. Sağlığa zararlı olan besin maddeleri kullanmıyor. Kızartmalar, tatlı, şeker, pirinç, aşırı şekerli meyvelerin tamamı Doğal Yaşam Köyü’nde yok.

OMR 0006 - Bu köyde yaşanır….

Bahçede dolaşan misafirler, boş vakitlerinde Doğal Yaşam Köyünün sahibi Prof. Dr. Hasan Acar’dan sağlık konusunda bilgiler alıyorlar. Çevrede yaşayan köylüler de Doğal Yaşam Köyünde kalan misafirleri ziyaret ederek sohbet ediyorlar.

-Havuza dalıp çıkmayı tatil sanıyorlar

Hatice Oymak (73) daha önce Marmaris ve Bodrum’da tatil yaptıklarını, Beyobası’ndaki Doğal Yaşam Köyü’nü tesadüfen gezinirken Doktor Hasan Acar’ın kapıdaki yazısını görerek bulduklarını söyledi.

‘Mademki sağlıklı yaşam köyü var buradan faydalanmalıyım’ diye düşündüğünü anlatan Oymak, “hem tatil yapacağım, hem sağlık konusunda bir şeyler öğreneceğim. Biraz geç kaldım ama ucundan da olsa yakalamak istedim ve şu an da buradayım. Günüm çok güzel geçti, akşam sakin uyudum. Örneğin düzenli yemek yiyoruz. Evdeki kadar yeme hırsım kalmadı yaşamak için buradayım. Şu anda bir hafta program yaptım, belki sonra bir hafta daha kalabilirim. Daha önce Marmaris’te bir otelde kaldık. Biz de İstanbul’dan geldik ama bir gürültü bir patırtı. Sesten gürültüden gece kaçtık. Havuza dalıp dalıp çıkıyorlar, bunu da tatil yaptım sanıyorlar. Tatil bu bizce, herkese tavsiye ederim” dedi.

-tatile gidiyoruz, strese giriyoruz

İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerin kirli havası, gürültü kirliliği, kalabalık ortamı insanları huzursuz ettiğini ifade eden Hayri Kırıcı, “Biz huzur arıyoruz, başka bir şey değil. Huzuru burada buluyoruz. Burası gerçekten bir doğa harikası. Dengeli besleniyoruz, doğayla iç içe bir huzur bir sakinlik. Yani büyükşehir stresi yok. Şimdi büyükşehirde bizim arkadaşların çoğu Bodrum’a, Marmaris’e şuraya buraya gittiler. Daha kötü bir strese girdiler. Sabahlara kadar canlı müzik, o kadar kalabalık, yani yürünmüyor Bodrum’da, Marmaris’te. Ama burada kendinizi bulabiliyorsunuz” diye konuştu.

Doktor bilgilendirmesiyle tatil yaptıklarını söyleyen Kırıcı, “Huzur kenti gibi bir şey. Burada gün boyu istediğiniz anda işin profesörü, Prof. Dr. Hasan Acar ile berabersiniz, o sizi yönlendiriyor. Olacak gibi değil. Ülkemizde böyle yerlerin olması bize gurur veriyor. İnşallah diğer arkadaşlarımıza da örnek olur böyle tesislerin yapılması ülkemiz adına büyük bir kazanç. Bunun duyurulması lazım. Tatil yaparken yorulmak yerine tatilden mutlu ve huzurlu dönüyorum” ifadelerini kullandı.

-Tatil yaparken, kamp hayatı yaşamıyorlar

Doğal yaşam Köyü sahibi Profesör Dr. Hasan Acar, amaçlarının tatil yaparken de insanları sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazandırmak olduğunu söyledi.

Sağlıklı yaşamın tüm ögelerini misafirlerine sunduklarının altını çizen Profesör Dr. Hasan Acar, şunları söyledi. “Bu 1-2 saat, 1-2 günde değil de uzun bir süreçte olabiliyor. Bunun sebebi bir alışkanlığın değişmesinin ortalama süresi 15 gün. Burada sadece yemek içmek de değil, sağlık sadece fiziksel değil. Sağlıklı yaşamın birçok kuralı var. Stresten uzak durmak, yeterince su içmek, hareketlilik, özellikle sosyal ortamlarda sosyal bağlantılar kurmak. Aynı zamanda Ruhsal ve sosyal sağlıkta önemli. Bu tesiste bunların hepsini bir araya getirmeye çalışıyoruz. İnsanlara eksiği olduğu noktaları tespit ediyoruz. Ona göre de bu doğal ortamda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle burada bir kamp hayatı yaşatmıyoruz insanlara. Birçok konuda sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırıyoruz. İnsanlara telkinde bulunuyoruz stresten uzak yaşamaları için. Günümüzün dünyasında stresten uzak kalmak mümkün değil. Ama biz mümkün olduğu kadar stresi atmaya yönelik bildirimlerde bulunuyoruz. Bizim burası asla kilo verme merkezi değil ama sağlıklı yaşadığınız zaman otomatik kilo veriyorsunuz. Tabi misafirlerimiz eve gidince de boş bırakmıyoruz devamlı irtibat halinde oluyoruz. Devamlı sağlık konusunda destek veriyoruz. Sorularını cevaplıyoruz. Doğal ürünler konusunda destek veriyoruz. Çünkü bu konuda inanılmaz bilgi kirliliği var”

-Tatil dönüşünüzde sağlıklı kalın

Tatilin yemek içmekle alakalı olmadığı vurgulayan Acar, “Yazın özellikle yoğun beton yığını tatil köylerinde değil de daha doğal ortamlarda, daha huzurlu, daha sessiz ortamları seçin. Maalesef günümüzde tatil anlayışı deniz kıyısına gidip o plastik tadında kimyasal dolu gıdalardan sabahtan akşama kadar yiyip, bol içki içip ondan sonra klimanın altında odalarda uyumak. Sadece yemek içmek bu tatil değil, bu kavramı artık değiştirmek lazım. Tatile gidip yorularak dönüyoruz. Ama biz bunu bu ortamda tersine çevirdik. Sağlıklı yaşama önem veren tatilci daha bir huzurla tatilden dönüyor” dedi.

Melahat Kanbur-Gürcan Kundakçı

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.