Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C
REKLAM ALANI
Mart 17, 2018 8:59 am | Son Güncellenme: Mart 17, 2018 9:00 am
1.404
A+
A-

Zeytinköy Yeşil Kalacak….

-Ağaçlandırma çalışmalarına destek amacıyla başlatılan “Zeytinköy Yeşil Kalsın Projesi” kapsamında Yönelt Koleji öğrenciler tarafından Zeytinköy’e zeytin fidanları dikildi.

MGL Zeytinköy 20 -

 

Muğla’nın Menteşe ilçesinin Zeytinköy Mahallesi’nde geçen yıl yaşanan  51 ev, 10 ahır ve 2 depo ile  yaklaşık 250 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğü, zeytin ağaçlarıyla ünlü Zeytinköy’ün ağaçlandırılması için çalışmalara başlandı.

Ağaçlandırma çalışmalarına destek amacıyla başlatılan “Zeytinköy Yeşil Kalsın Projesi” kapsamında Muğla Yönelt Koleji öğrencileri tarafından Zeytinköy’e zeytin fidanları dikildi.

Muğla Orman İşletme Müdür Yardımcısı Beril Kayaöz, Orman Genel Müdürlüğü olarak Zeytinköy’ de çıkan yangın sonrasından yanan alanları yeşil hale getirebilmek için aralıksız çalıştıklarını anlatarak, “Bölgede yaptığımız fidan dikme çalışmalarımıza destek için bugün Zeytinköy’de bulunan Yönelt Kolejine yetkililerine, öğrencilerine  ve okul aile birliğine çok teşekkür ediyoruz. Bugün Zeytinköy’de  öğrenci arkadaşlarımız 100 adet zeytin fidanı dikti. Muğla Yönelt Koleji çok güzel bir havada çok güzel bir çalışmayla zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu” dedi.

Muğla Yönelt Koleji Okul Müdürü Orhan Boyacı ise şunları söyledi:

“Okul aile birliğimizin ve bu süreçte bize destek veren basın kuruluşlarımızın  katkılarıyla “Zeytinköy Yeşil Kalsın Projesi “gündeme geldi.

Daha önce basına duyurduğumuz video gösterileriyle projede olduğumuzu duyurduk. Bugün de zeytin fidanlarını dikmek için Zeytinköydeyiz. Öğrencilerimiz ile birlikte 100  zeytin fidanı diktik. Zeytinköy’ün yeşil kalması en büyük isteğimiz.  Daha bir yeşil Zeytinköy, geçmişi aratmayacak daha güzel bir Zeytinköy olmasını diliyoruz. Bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarını yapan Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne, okul aile birliğimize ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yönelt Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Faysal Üzeyiroğlu ise şunları söyledi:“Amacımız Zeytinköyün yeşil kalmasına katkıda bulunmak. Şimdiki gençlerimize çocuklarımıza geleceğin gençlerine çevre duyarlılığını öğretmek. Zeytinköy’de yanan ormanlık alanlarının ağaçlandırılmasına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik iseBölge Müdürlüğü ekiplerince bölgeye ilk etapta 7 bin adet zeytin fidanı ve 2.5 ton çam fidanı tohumu dikileceğine işaret ederek,  “Fidan dikme mevisimi başlar başlamaz ağaçlandırma çalışmalarımıza başladık. Hedefimiz bu sene Muğla il genelinde 2.5 Milyon Adet Çam Fidanını toprakla buluşturmak. Zeytin fidanlarının ve tohumların dikimine başlandı. Zeytinköyde yanan bölgenin imara açılması söz konusu değil” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.