Dolar 32,5158
Euro 34,6976
Altın 2.489,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

100 milyonda 1 ihtimal, Asena Ceren’i buldu

100 milyonda 1 ihtimal, Asena Ceren’i buldu
REKLAM ALANI
Aralık 19, 2017 7:24 am | Son Güncellenme: Aralık 19, 2017 1:21 pm
1.597
A+
A-

100 milyonda 1 ihtimal, Asena Ceren’i buldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Asena Ceren Hoşman, 100 milyonda bir görülen “yumuşak doku kanseri”nin bir çeşidi olan (Retroperitionelleimyomsarkom) hastalığıyla 3 yıldır uğraşıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu olan Asena Ceren’in tedavileri Ankara’da Hacettepe Hastanesi’nde yapılıyor. 21 günde 1 kez kullanması gereken ilacın dozu yaklaşık 21 bin lira. Asena Ceren’in şu anda bu ilaçtan başka çaresi yok ve kullanma süresi şimdilik belli değil.

OMR 0019 - 100 milyonda 1 ihtimal, Asena Ceren’i buldu

-Valilikten kampanyaya izin

Asena Ceren için hayati önemi olan ilacın SGK ödeme listesine alınması aileyi büyük bir yükten kurtaracak.

SGK’nın bedelini karşılamadığı ilacı kullanmaktan başka çaresi olmayan Asena Ceren’in ailesi, Yardım etmek isteyenler için Türkiye İş Bankası Muğla Köyceğiz Şubesinde, TR32 0006 4000 0013 6300 3207 34 İban numarası, 3630 0320734 hesap nosu ile Muğla Valiliği izniyle yardım kampanyası başlattı.

-Malım mülküm olsa tereddüt etmeden satarım

Babaanne Gülşen Hoşman “3 senedir çekiyoruz. Daha da bir neticeye varamadık. Çok üzülüyorum, torunumu çok seviyorum. Okulu da bitirdi işe başlasın diyorduk böyle oldu. Bir an önce sağlığına kavuşmasını istiyorum. Malım mülküm olsa tarlam tabanım olsa tereddüt etmeden satar çocuğumun tedavisini yaptırırım. Hiç kimseye ihtiyacımız bile olmaz ama yok”

Asena Ceren yaşama umutla bakıyor

Asena Ceren’in halası  Gülhan Hoşman “Üniversite 3. sınıfta hastalığının başlamasıyla birlikte 3 yıldır kanserle mücadele ediyoruz. Zorlu bir yolculuk. Bu yolculuğumuzun en son aşamasında artık üçüncü defa nüksettiğinden kitleleri cerrahi olasılığı kalmadı. Çaresizlikle dolaşırken Amerika’da yaptırdığımız genetik analiz sonucunda önümüze bu immunuterapi ilacı Ketruda adlı ilaç çıktı. İlaç SGK tarafından ödenmiyor. 3 hafta da bir alması gerekiyor. 21 bin lira yaklaşık değeri var. Kasım başlarında ilaçla ilgili tüm yasal başvurularımı yapıp Muğla Valiliği aracılığıyla bir yardım kampanyası başlattım. Asena Ceren, tüm zorluklara rağmen direniyor, yaşama her zaman umutla bakıyor. İlaçlarını kullandıkça kendini daha iyi hissediyor. Dileğimiz iyi olmak ve bununla birlikte tedavimize devam edebilmek. Tedavimize devam edebilmek için de herkesin desteğine ihtiyacımız var”

OMR 0021 - 100 milyonda 1 ihtimal, Asena Ceren’i buldu

-Yaşam ışığım olun

Köyceğiz gölünün kenarında dolaşmak, narenciye ve sığla ağaçları arasında dolaşarak moral depolamak için Köyceğiz’de zamanını geçiren, Ankara’ya tedavisinin devamı için gidip geldiğinisöyleyen Asena Ceren Hoşman, rahatsızlığını aşabilecek gücü hissettiğini anlattı.

Asena Ceren, Doktorların deyimiyle 100 milyonda bir görülen hastalığın kendisinde görülmesine ise, “bu hastalığı yüz milyonda bir kişi yaşayacakmış o da ben oldum. Ben bunu yaşarım, ailemle ve dostlarımın desteğiyle bunu atlatırım. Önümde yaşayacak uzun ve güzel günler olduğuna inanıyorum. Yeter ki bana destek olsunlar, yaşam ışığım olsunlar” diye konuştu.

-Geçirdiği zorlu 3 yılı, 30 dakikaya sığdırdı

Hastalığından bahsederken bile gözleri ışıl ışıl parlayan Asena Ceren Hoşman, geçirdiği zorlu 3 yılı, 30 dakikaya sığdırdı.

Rahatsızlandığı sürece ilişkin bilgi veren Asena Ceren, “Yıl 2015’in ilk ayları. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İstatistik Bölümü 3. Sınıftayım. Bel ağrısı şikayetiyle ailemle birlikte Muğla’da hastanelere başvurdum bir takım tetkikler yapıldı. Tam olarak batında var olan kitleye kesin bir teşhis konulamadı, olumlu sonuçlar alamadık. Bu arada Hacettepe Hastanesi’ne de rahatsızlığımla ilgili başvuruda bulunduk. Hacettepe Hastanesi’nde ileri tetkiklerim yapıldı. Ondan sonra cerrahi olarak benim kitlem çıkarıldığında Yumuşak doku kanseri (Leimyosarkom) teşhisi konuldu. 20 Temmuz 2015’de Genel Cerrahi Kliniğinde 7 saatlik ameliyat gerçekleştirildi ve devamında birkaç operasyon daha. Her kontrolümde bir kabus yaşadım. Bu yumuşak doku kanseri 100 milyonda bir defa görülüyor ve çok nadir kanser çeşidi. Bu teşhis konulduktan sonra Onkolojide 16 kür kemoterapi, 13 kür radyo terapi aldım. 3 defa aynı yerde nüks edem kitlelerin yeri ve karaciğer metastazı dolayısıyla cerrahi olarak ameliyat olma şansı kalmadı. Onun dışında benim tedavim Immunaterapi tedavisiydi ve buralara kadar geldim. Neredeyse 3 yıldır savaşıyorum. Bu mücadelede kemoterapiler ve radyoterapiler hastalıkla beraber yorgunluklarım oldu. Halsizliklerim oluyor, baş ağrılarım oluyor. Bazen kendimi sürekli uyku halinde buluyorum”

-Her 21 günde 21 bin lira gerekli, süre belli değil…

Asena Ceren, “Önemli olan tanının konması ve tedavi sürecinin devamıydı. Doktorlarım kitlelerin yerleştiği yerin tehlikeli olduğunu ve cerrahi olarak müdahale edemeyeceklerini söylediler. Medikal onkoloji doktorumuzun tavsiyeleri ile patoloji dokularım Amerika Boston Üniversitesine gönderdik ve genetik analiz yapıldı. Bu genetik analizin sonucu Keytruda adlı ilaç çıktı ve bu ilacı kullanmaktan başka çarem yok. Immunaterapi tedavisini alacağım ve ben bu tedaviyi aldıkça kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Bu ilaca devam ettiğim sürece de daha iyi olacağıma inanıyorum. Kendimi daha iyi hissedeceğime inanıyorum. Ama bu ilacı ne kadar kullanacağımı bilmiyorum. Sürecimiz belli değil. Kampanya devam ettiği sürece ve ilacım devam ettiği sürece. İnşallah daha iyi olacağım, çünkü ilaçtan başka çarem yok. Benim bu ilacım çok pahalı. SGK ücreti karşılamıyor. Ben bu ilacı 3 hafta da bir almak zorundayım. 3 haftada bir alınması gereken ilacın benim kullanmam gereken doz 200 mg. ve 3 hafta da bir maliyeti ise nerdeyse 21 bin lira. Ailem ilk önceleri yardım kampanyasına sıcak bakmadı. Borç harç, bulur buluşturur ilaçlarımızı alırız dediler.  Bu da artık bizim maddi gücümüzü aşıyor. Ve ailemin maddi gücü yetmiyor artık. Bu yüzden biz kampanya başlattık. 11 Ekim’de kampanya için başvuruda bulundum, 13 Kasım 2017’de Muğla Valiliği izniyle ilaçlarımın alınabilmesi için kampanya oluşturduk. Lütfen desteklerinizi esirgemeyin. Hayırseverlerin, yardımseverlerin, tüm ülkemin sesimi duymasını istiyorum ve herkesin desteğini bekliyorum. Çağrımın boşa gitmeyeceğini biliyorum”

Nefes aldığım sürece çözüm vardır. Pes etmedim, etmem…

“Hastalığımın ciddiyetini biliyorum. Ama hiç pes etmedim, hala pes etmiyorum, etmem. Savaşıma devam etmek istiyorum ve benimle birlikte birçok insanın beraber savaşmasını istiyorum. Ailemle beraber biz şu zamana kadar hiç vazgeçmedik. Çünkü nefes aldığımız sürece hep bir çözümün olduğunu vurguladık ve nefes aldığımız sürece de hep bir umut vardır dedik. Ve biz hep o umudun peşinden koştuk hani hiç vazgeçmedik, geçemeyiz. Çünkü yaşım çok genç. Çok hiper aktiftim. Gezmeyi, dolaşmayı ve eğlenmeyi çok seviyorum. Tüm arkadaşlarım geziyor, dolaşıyor, eğleniyor. Ben de kendime bir bakıyorum onları görünce kendimi soyutlamak istiyorum. Ve dedim ki, Asena sen bunu kendine de ailene de yapamazsın. Ailemle beraber çokça vakit geçirdim. 2,5, 3 yıldır nerdeyse hiç boş vaktimiz olmadı. Sürekli gezdik, dolaştık, eğlendik. Arkadaşlarım ziyaret ediyorlar geziyoruz. Çünkü ben bu hastalığı bu şekilde yenebileceğimi düşündüm. Ne kadar aktif olursam dedim, ne kadar kafamı dağıtırsam daha iyi olabilirim dedim. Bu hastalığa Üniversite 3. sınıfta yakalandığım için sürekli derslerime de gidiyordum çalışıyordum. O beni bir nevi rahatlatıyordu. Onun dışındaki zamanlarda da ben bilgisayarımla vakit geçiriyordum, sinemaya da gidiyordum, dışarı da çıkıyordum, arkadaşlarımla da vakit geçiriyordum. Ama en çok ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Onun dışında iyi ki böyle bir ailem var diyorum. İyi ki pes etmeyen bizler varız diyorum. Ama gerçekten kimsenin yaşamasını istemem böyle bir durumu. Her şeyin güzel ya da kötü bir sonu vardır derler. Her şeyin çok güzel olacağını biliyorum. Bazen ben iyi ki yaşamışım diyorum. Hani ders çıkarıyorsunuz”

-Kadın Akademisi’nden destek

Asena Ceren Hoşman’ın ilaç masraflarına destek olmak için Köyceğiz’de kermes düzenlenecek.

Köyceğiz Kadın Akademisi, gelirinin bir bölümünü Ceren’in tedavi ve ilaçlarının alınabilmesi için kullanılmak üzere 23 Aralık 2017 Cumartesi günü, 09.00-16.00 saatleri arasında Köyceğiz Belediyesi Kültür Evi’nde kermes düzenleyecek.

Kermeste elde edilecek olan gelirle Mesire alanına “Emzirme ve Bebek Bakım Odası” yapılması ve geçirdiği rahatsızlık sonucu 3 yıldır tedavi gören 25 yaşındaki Asena Ceren Hoşman’a destek sağlanacak.

Kermesin düzenleneceğini duyan Asena Ceren, “ben yalnız olmadığımı biliyorum, kermesi düzenleyenlere şimdiden teşekkür ediyorum” mesajı yolladı.

-Mutluluğa, yaşama ışık olmak için, Muğla Valiliği izniyle başlatılan, Türkiye İş Bankası Muğla Köyceğiz Şubesi. İban numarası: TR32 0006 4000 0013 6300 3207 34 Hesap nosu: 3630 0320734

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.