Dolar 32,5866
Euro 34,8084
Altın 2.509,62
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

100 dönüm sera sular altında

100 dönüm sera sular altında
REKLAM ALANI
Ocak 31, 2015 10:02 am
1.559
A+
A-

100 dönüm sera sular altında

 

Ortaca’da son bir haftada etkili olan yağışlar taban suyunun yükselmesine neden oldu. Seralarda biriken sular nedeniyle üreticiler zarar gördü. Biriken sular belediye ekiplerinin yardımıyla boşaltıldı.

 

 

Ortaca Ziraat odası başkanı Salim Çöllü, sigorta yaptırmayan üreticinin büyük zarar gördüğünü söyledi.Üretici Ramazan Aylesel

 

Gölbaşı mevkisindeki 30 dönümlük alanda biriken suyun seralarını bastığını belirten Üretici Ramazan Aylesel “Yardım istiyoruz, bize bir hak tanımaları lazım. Başka bir gelir kaynağımız yok. Yaklaşık 100 dönüm arazi su içinde” dedi.

Ekşiliyurt Mahallesi Muhatarı İsa Topal ise, “burada seraların yüzde 30’unu su basmış durumda. Yağışlardan dolayı kara su dediğimiz alttan çıkan su seralarda zarara neden oldu. Kaymakamlık ve belediye işbirliği içerisinde suları tahliye etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

-Zarar ziyan tespitleri yapılacak

Ortaca Ziraat Odası başkanı Salim Çöllü, bu yılki aşırı yağışlardan dolayı taban suyunun yükselmesinden dolayı  “kara suluk” diye tabir edilen eski su patlaması olduğunu söyledi.

Çöllü, “Bundan dolayı buradaki seralarımızn çoğu sular altında. İlgililere haber verdik, suların çekilmesi ve kanallara aktarılması için çalışmalar devam ediyor. Ama zamanında bu sular aktarılmazsa üreticimizin zararı büyük olacak. İlçe tarım tarafından komisyon kuruldu, zarar ziyan tespitleri yapılacak” dedi.10

Yağışların sürmesi halinde zararında artabileceğine işaret eden Çöllü şunları kaydetti:

“Her yıl 40 bin ton civarında domates üretimi varken böyle devam ederse 3-5 bin tonu geçemeyiz. Yağışlar eğer bu şekilde devam ederse domates üretimi yüzde 80’e yakın zarar görür ve Ortaca’da bu sene ürün olmayacak demektir. Üreticimizin zararı büyük olacaktır. Bu da tüketiciye yansıyacak. Üreticinin zararı büyük olduğu gibi tüketici de bu işten büyük zarara görecek.”

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.