Dolar 32,5948
Euro 34,7845
Altın 2.497,31
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 13°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Zil çaldı, ilk ders 15 Temmuz

Zil çaldı, ilk ders 15 Temmuz
REKLAM ALANI
Eylül 21, 2016 9:04 am | Son Güncellenme: Eylül 20, 2016 2:08 pm
1.779
A+
A-

Zil çaldı, ilk ders 15 Temmuz

Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile Dalaman’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilen Özel Burç Meltem İlk ve Ortaokuluna, Dalaman Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verildi.

omr_0056

 
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devlet okulu olarak hizmet veren 24 derslikli okulda 2016-2017 eğitim öğretim yılı için ilk tören yapıldı. Okulda Ortaokul ve lise seviyesinde 300 öğrenci eğitim görecek.
Dalaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Recep Türkmen, okulun 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde tankların önüne yatarak şehit ve gazi olanların hediyesi olduğunu söyledi.
15 Temmuz’da dini istismar ederek, din adına bir takım oluşumların, bir takım vatan hainlerinin kumpasları sonucunda vatana kast etmek istediklerini ifade edenTürkmen, “Fakat bizim şanlı tarihimizde olduğu gibi şimdide vatandaşlarımız, halkımız vatanımızı milletimizi savunmak için tankların önlerine yattı. Şehit oldular, gazi oldular.Onlar sayesinde, o tankların önüne yatanlar sayesinde vatanımız daha müreffeh ülkeler seviyesine ulaşmak için canla başla mücadele edecek ve biz de bu okullarda vatan nasıl korunur, vatana nasıl hizmet edilir bunun en güzel örneğini göstereceğiz” dedi.
Yeni eğitim öğretim yılında fiziki şartları daha iyi bir okulda eğitim vereceklerini söyleyen Türkmen “Bu okul tankın önüne çıkan şehitlerimizin bize birer armağanıdır. Biz geçen yılki şartlarımızı biliyoruz. Küçücük sınıflarda ve depo gibi sınıflarda ders vermek zorunda kaldık. Ama birileri buralara öyle yatırımlar yapmışlar ki zamanında. Bizim dinimizin adını kullanarak, İslam dininin adını kullanarak yaptılar. Gariban insanların duygularını sömürerek yaptılar. Bu okul 15 Temmuz’da şehit olanların, gazi olanların, tankların önüne çıkanların birer hediyesidir. O yüzden bu emaneti en güzel şekilde kullanmamız gerekiyor. Güzel bir okulumuz var. Fiziki ortamımız gayet güzel. Her türlü etkinliği de yapacağız. Gerektiği gibi her türlü imkanlarından faydalanmaya çalışacağız” diye konuştu.
Öğrenci velisi Şevket Takarise, İmam Hatip lisesi ve ortaokulunun Dalaman Merkez lisesinin olduğu yerde eğitim vermeye çalıştığını söyledi.
Fiziki durumunun sağlıksız olduğuna değinen Takar,“Şimdi çocuklar hem fiziki durumdan hem de öğretmen açısından biraz daha rahatladılar” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.