Dolar 32,5884
Euro 34,8559
Altın 2.505,24
BİST 9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler hizmette

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler hizmette
REKLAM ALANI
Şubat 7, 2018 3:11 pm | Son Güncellenme: Şubat 7, 2018 3:12 pm
1.783
A+
A-

Zenginleştirilmiş Kütüphaneler hizmette

Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesiyle İMKB Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu’na ve Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi’ne Zenginleştirilmiş Kütüphaneler açıldı.

3 - Zenginleştirilmiş Kütüphaneler hizmette

Zenginleştirilmiş Kütüphane, Öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, toplumsal yaşama ilişkin bilgi ve becerilerini arttırmak, öğrenme ve araştırma becerilerini geliştirmek, öğrencileri suç ortamlarından uzak tutmak, verimli zaman geçirmelerini sağlamak, toplumsal farkındalıklarını artırmak için projelendirildi.

İMKB Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu’nun Şehit polis memuru Sefa Altınsoy’un ismi verilen Z-Kütüphanesi Muğla Valisi Esengül Civelek, Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin Z-Kütüphanesi ise Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ve protokol tarafından açılışları yapıldı.

Z-Kütüphaneler kitap ve bilgisayar ile donatıldı. Öğrenciler kütüphanede satranç ve zeka oyunları da oynayarak vakit geçirebilecekler.

Muğla Valisi Esengül Civelek yaptığı konuşmada, “çağımız bilgi çağıdır, çağımız öğrenme çağıdır. İçerisinde bulunduğumuz bilgi çağının gereklerine, gerektirdiklerine uygun bir şekilde tasarlanan içerisinde bilgisayarları, internet hizmeti ve zenginleştirilmiş kitap varlığı olan aynı zamanda da konforlu ve rahat bir ortam sunan Z Kütüphane öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi görmektedir. Dolayısıyla tüm ülkede tüm okullarımızda Z kütüphanenin oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Z kütüphanede öğrencilerimiz bilgiye daha kolay ulaşacaklar. Bilgi birikim ve becerilerini genişletecekler, derinleştirecekler. Aynı zamanda Z kütüphanede okuma alışkanlığı kültürü kazanacak. Öğrencilerimizin okumaya ilgilerini artıracaktır. Aynı zamanda da zeka oyunları oynanabileceği için keyifli bir zaman geçirmelerini diliyorum. Tekrar Z kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 81 ilimizde gerçekleştirdiği, etkinlik kapsamında Köyceğiz’deki İmam Hatip Ortaoku’nda Z Kütüphanesi oluşturup, Şehit Polis Memuru Sefa Altınsoy’un ismini verdik. Öğrencilerimize hayırlı olsun. İnşallah, burada vatanını seven, iyi ve çağdaş nesiller yetişir” diye konuştu.

Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan da Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesi Z Kütüphanesinin açılışında yaptığı konuşmada, bu tür kütüphanelerin yaygınlaştırılması dileğinde bulundu.

Erdoğan, “erken yaşta kazanılan okuma alışkanlığını daha sonra bırakmak mümkün olmuyor. Onun için çocuklarımıza küçük yaşlarda okumayı teşvik etmeliyiz. Bu kütüphanelerin çocuklarımızın başarılarına vesile olmasını diliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Zenginleştirilmiş Kütüphanelerden faydalanan ve kuruluş aşamasında emeği geçenlere teşekkür eden öğrenciler ise kütüphaneden istedikleri gibi faydalanacaklarını ve boş vakitlerinde de kitap okumak ve araştırmalar yapmak için kütüphaneyi kullanacaklarını ifade ettiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.