Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Zabıta teşkilatı 189 yaşında

Zabıta teşkilatı 189 yaşında
REKLAM ALANI
Eylül 5, 2015 9:44 am
1.600
A+
A-

Zabıta teşkilatı 189 yaşında

 

1-7 Eylül tarihleri arasını kapsayan Zabıta Haftası dolayısıyla Köyceğiz, Dalaman ve Ortaca ilçelerinin Zabıta teşkilatları Köyceğiz’de bir araya geldi.

 

Köyceğiz Atatürk meydanında gerçekleştirilen çelenk koyma törenine Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Kuş, Dalaman Belediye Başkan Vekili Ramazan Ontaş ve zatıba teşkilatında görevli personeller katıldı.

Törende Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve Zabıta Müdürü Aydın Topçu Atatürk Anıtına Çelenk koydu.

Belediye Zabıtasının huzur ve düzeni sağlamak amacı ile çalıştığını belirten Köyceğiz Belediyesi Zabıta Müdürü Aydın Topçu, “Belediye Zabıtası belde halkının sihat, nezaret ve sağlığını koruması amacı ile yetkili kurum, kuruluşlar tarafından alınmış kararlar ve ilgili mevzuat ile kendisine verilen görevleri belediyelerde takip etmek ile görevlendirilmiştir” dedi.

Belediye Zabıtasının tarihsel sürecinin Fatih Sultan Mehmet’in padişahlığı döneminde, Hızır Bey Çelebinin şehrin kadısı olarak atanması ve 1826 yılında ihtisap nezaretinin kurulması ile başlamış ve bugünkü zabıtanın temellerinin atıldığına işaret eden Topçu “Daha sonra 1855 yılında Şehremanetinin kurulması ile bu süreç devam etmiş, zaman içerisinde önceleri ihtisap neferleri daha sonra zaptiye memurları unvanları adı altında şehir esnafının denetimlerinde ve vatandaşın sorunlarının çözümünde görev yapmışlardır. Zabıtanın temellerinin yapıldığı 1826 yılı esas alınarak, her yıl eylül ayının ilk haftası zabıta haftası olarak kutlanmakta ve çeşitli etkinlikler tertip edilmektedir. Belediye zabıtası beldenin esenlik, huzur, sağlık ve düzeninin sağlanması amacı ile sürekli çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmaları yaparken tüm meslektaşlarıma başarılar diler, zabıta haftalarını kutlarım” diye konuştu.

 

Köyceğiz Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mecbure Ertek ise, “Bölgemizin Zabıta mensuplarını ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Teşkilatın 189. Yılını kutluyoruz” dedi.

Törenin ardından Köyceğiz Belediyesi Delta Plajında 3 ilçede görevli zabıta teşkilatı mensupları birlikte kahvaltı yaptılar.  Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman belediyesinde görevli zabıta memurları birlik ve dayanışmayı sergilemek amacıyla kutlamaları her yıl bir ilçenin ev sahipliğinde kutluyorlar

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.