Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Yerel Medya’nın geleceği tartışıldı

Yerel Medya’nın geleceği tartışıldı
REKLAM ALANI
Mayıs 25, 2017 6:44 am
1.343
A+
A-

Yerel Medya’nın geleceği tartışıldı

BİK Genel Müdürü Karaca Muğladaki yerel basınla bir araya geldi.

Foto 3 Foto 4

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Yakup Karaca, Muğla’da çeşitli toplantı ve ziyaretler gerçekleştirdi. Genel Müdür Yakup Karaca, Muğla Valisi Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü makamlarında ziyaretinin ardından Menteşe Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda, gazete sahipleri ile bir araya geldi.  Meseleleri istişare etmeyi, talepleri dinlemeyi ve kurumu tanıtmayı amaçladıklarını ifade eden Genel Müdür Yakup Karaca, “Gazeteler söz konusu olduğunda ilişki türümüz diğer sektörlere göre biraz daha farklı. Bizim sizlerden talebimiz olduğu gibi sizin de bizlerden talebi söz konusu oluyor. Bu anlamda bu toplantıda sizlere aktarmak istediklerimiz var. Elimizden geldiği kadar sorularınızı cevaplandırmaya çalışacağım. Sizleri de dinlemeye geldim” dedi.Basın İlan Kurumunu, basın sektöründen veya gazetelerden ayrı görmediklerini dile getiren Karaca, Basın İlan Kurumunun gazeteler ile bir bütün olduğunu söyledi. Artık dijital bir çağa girildiğini ve bu anlamda basın sektöründe atılımlar yapılmaya başlandığını ifade eden Karaca, “Bu dijital çağ başta medya ve gazeteler olmak üzere bütün sektörleri etkiledi.  Her şeyi bir şekilde dönüştürmeye değiştirmeye muktedir oldu. Şayet bir dönüşüm söz konusu ise birlikte bu dönüşümü nasıl gerçekleştirebiliriz bu konularda fikir alışverişinde bulunacağız” diye konuştu.

 

GAZETECİLİK KAMU HİZMETİDİR

Gazeteciliğin her şeyden önce bir kamu hizmeti olduğuna işaret eden Karaca, “Fakat aynı zamanda ticari ve ekonomik bir faaliyet. Eğer gazetemizin faaliyetlerine imkan tanıyacak bir gelirimiz olmazsa bu faaliyeti sürdürmemiz söz konusu olamaz. BİK 1961 yılından bu yana gazetelerimizin bu ihtiyacına kısmen de olsa katkı sunmak üzere resmi ilanların gazetelerde yayınlanmasına aracılık görevi yaptı” diye konuştu. Pek çok yerel gazetenin neredeyse tek gelir kaynağının resmi ilan gelirleri olduğunu vurgulayan Karaca, şöyle konuştu: “Bizim kurum olarak bu desteğe hiçbir sözümüz yok. Sadece resmi ilan gelirlerine bağlı kalarak gazetecilik yapmanız gazeteciliğin ruhunu da etkiliyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağda gazetecilik faaliyeti hiçbir şekilde şuanda yaptığınız yayıncılıkla bir olmayacak. Belki resmi ilanlar gazetelerin internet sayfalarında yayınlanmaya devam edecek. Bizler süratle gazetelerimizin internet sayfalarını yenileyip, güzelleştirmeliyiz. Çünkü çok yakın zamanda resmi ilanların yayın mecrası dijital olabilir. Bununla ilgili şimdiden çalışmalar hızlandırılabilir. Dijitale dönüşte bizler her zaman yanınızda olacağız. Bu anlamda her türlü desteği de vereceğiz.”

 

SEKTÖRE DESTEKLER SAĞLAYACAĞIZ

Karaca, Yerel medyanın dijital dönemde bir hak kaybına uğramamasının kendileri için esas olduğunu ifade etti. Genel Müdür Karaca, gazetelerin yapısal sorunlarıyla da ilgilendiklerini belirterek, İŞKUR ve KOSGEB ve Kalkınma Ajansları  ile yapılan protokollerle, sektöre nitelikli eleman ve modernleştirmeler için destek sağlayacaklarını dile getirdi. Toplantıya,  Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cem Elçin, İlan hizmetleri Müdürü A. İdris Çam, Kontrol Hizmetleri Müdür Yardımcısı Burak Orhan, BİK Muğla İl Müdürü M. Ali Köseoğlu, İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, KOSGEB İl Müdürü Gökhan Akaydın, Kalkınma Ajansı Temsilcisi Mehmet Yasin, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, – Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Seda Köktener ve yerel medya temsilcileri katıldı.

 

FOTO1: BİK Genel Müdürü Yakup Karaca, Muğla’da yerel gazetelerin temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya yerel medya temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Foto2:  BİK Genel Müdürü Yakup Karaca

Foto3: Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Amir Çiçek’i makamında ziyaret ederek Kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Foto4: Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, beraberindeki heyetle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ü ziyaret etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.