Dolar 32,4478
Euro 34,4878
Altın 2.471,68
BİST 9.581,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 22°C
Az Bulutlu
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Yeni doğan bebeği ölüme terk ettiler

Yeni doğan bebeği ölüme terk ettiler
REKLAM ALANI
Kasım 2, 2013 1:29 pm | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 4:45 pm
1.614
A+
A-

DSC 0412 - Yeni doğan bebeği ölüme terk ettilerYeni doğan bebeği ölüme terk ettilerDSC 0413 - Yeni doğan bebeği ölüme terk ettilerDSC 0422 - Yeni doğan bebeği ölüme terk ettiler

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 2 günlük bebek çöp konteynırında bulundu. Bebeğin göbek bağının henüz düşmediği öğrenildi.

Bezkese mahallesi Dr. M. Koyuncu caddesindeki çöp konteynırında, hurda çöp toplayan bir hurdacı tarafından bulunan bir haftalık erkek bebek Dalaman Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Bebeği çöp konteynırına bırakan kişinin ise arama çalışmaları devam ediyor.

-Personel bebeğin başından ayrılmıyor

Bebeği ilk muayene eden Dr. Alper Murat İpor “bebek ilk geldiğinde solunum sıkıntısı vardı ve anne karnında pislik yutmuş. Tedavisini yaptık ve çocuğun şu andaki durumu iyi” dedi.

Nöbeti bitmesine rağmen hastanede bebeğin başında bekleyen Dr. Alper Murat İpor “böyle bir şeyi nasıl yaparlar anlamak mümkün değil. Ömer Alper şu anda mışıl mışıl uyuyor, bebeğe ilk bakan personel mesaisi bitmesine rağmen henüz hastaneden ayrılmadı” diye konuştu.

Dalaman Devlet Hastanesi başhekimi Şirin Atasoy Tekin “Bebek geldiğinde üşümüş ve vücut ısısı çok düşük durumdaydı. Şu anda bebeğin sağlık durumu iyi, beslendi ve uyuyor. Bebeğin cinsiyeti erkek ve muhtemelen doğalı bir hafta olmamış, yaklaşık 1-2 günlük bir bebek. Şu anda hastanede bütün tedavileri yapıldı ve bir sorunu yok” dedi.

-Sağlık memuru ve Doktorun ismi verildi

Vatandaşların haber vermesi üzerine konteynırdan bebeği alan Sağlık Memuru Ömer Turgut bebeği Dalaman devlet hastanesine götürdü. Hastanenin nöbetçi doktoru Dr. Alper Murat İpor ilk tedavisini gerçekleştirdi. Bebeğe hastane personeli tarafından sağlık memuru ve hastane doktorunun isimleri olan  “Ömer Alper ” ismi verildi. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dalaman kaymakamı Yılmaz Şimşek ise yaptığı açıklamada “şu anda bebeğin sağlık durumu iyi, gerekli müdahaleler yapıldı.Adli tahkikat devam ediyor. Muğla Aile ve Sosyal politikalar İl Müdürlüğü ile görüştük. Uygun bir zamanda bebeği bu kurumumuzun bünyesindeki yetkililere teslim edeceğiz” dedi.

Ömer Kundakçı/Dalaman

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.