Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Yaşlı Eşeğe Haydos sahip çıktı

Yaşlı Eşeğe Haydos sahip çıktı
REKLAM ALANI
Temmuz 30, 2015 2:05 pm
1.588
A+
A-

Yaşlı Eşeğe Haydos sahip çıktı

Sakat ve yaşlı eşek Muğla’nın Dalaman ilçesi Bülüşlü mevkisindeki HAYDOS bakım evinin kapısına terk edildi.
Görevliler tarafından bakımı yapılan sahipsiz eşek doğayla iç içe bulunan barınakta yaşamını devam ettiriyor.
HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen, “vatandaşlar genelde eşek, katır, hasta inek olduğu zaman kesin köpeklere verin diye kapımıza bırakıp gidiyor” dedi.
Barınakta 500 civarında köpek, 10 civarında da kedi yaşadığını belirten HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen, koşullarının çok yetersiz olduğunu söyledi.
Barınakta sadece kedi ve köpeklere bakabildiklerinin altını çizen Dağdelen, “Burada her türlü hayvanın bakıldığını düşünüyorlar. Ne yazık ki zaman zaman böyle katır, eşek gibi hayvanlarda geliyor. Köylüler işi bittiği zaman acımasız bir şekilde bunları ölüme terk ediyor. Senelerce yük taşıtıyorlar. Yaşlanınca hastalandığı zaman terk ediyorlar. Bu da ayağı sakat, yaşlandığı için barınağın kapısına terk edilmiş bir eşek. Biz kendisine sahip çıktık geri kalan ömrünü burada geçirecek. Şu andaki sağlık durumu iyi barınağa uyum sağladı. Genelde eşek, katır, hasta inek olduğu zaman kesin köpeklere verin diye vatandaş kapımıza bırakıp gidiyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.