Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Yağışlı hava sokak hayvanlarını da etkiledi

Yağışlı hava sokak hayvanlarını da etkiledi
REKLAM ALANI
Ocak 29, 2014 7:44 am
1.337
A+
A-

Yağışlı hava sokak hayvanlarını da etkilediOKN 0242 - Yağışlı hava sokak hayvanlarını da etkiledi

Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçelerinde hafta sonundan itibaren etkili olan yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

-Yavru köpekler son anda kurtarıldı

Bölgede meydana gelen şiddetli yağışlarda birçok tarım arazilerinin yanı sıra Dalaman Bülüşlü mevkisindeki HAYDOS Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini de su bastı. Bakım merkezinde bulunan yaklaşık 300 kedi ve köpek daha güvenli alanlara götürüldü. Bakım merkezindeki 7 yavru köpek ise son anda kurtarıldı.

Ortaca Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) başkanı Türkan Dağdelen barınakta bulunan yaklaşık 600 köpek ve 200 civarında kedi barındığını ifade ederek hayvan dostlarından yiyecek yardımı çağrısında bulundu.

-En büyük sıkıntımız mama

HAYDOS başkanı Türkan Dağdelen, hafta sonunda meydana gelen yağışlardan dolayı bakım merkezinin bir bölümünü su bastığını ve yaklaşık 300 köpeği daha güvenli yerlere taşıdıklarını söyledi.

Dağdelen, “Şiddetli yağmurlar bizi de unutmadı. İki gün çok fazla yağmur vardı. Bazı bölümleri açmak zornda kaldık. Burası yörenin en büyük bakım evlerinden biri. Köpek sayımız 600kadar. En büyük sıkıntımız mama. Şu anda köpeklerin hayati bir tehlikesinin bulunmuyor. Kendi imkanlarımızla biriken suları temizledikten sonra köpekleri tekrar barınaklara yerleştirdik. Biz, önlemlerimizi aldık ama mama sıkıntımız had safhada. Bizde kar olmuyor ama yağmur çok şiddetli. Bu sadece bizim için değil ülkenin her yerinden tüm hayvan dostlarından bizim gibi insanları unutmamalarını, bizlere destek vermelerini rica ediyorum. Çünkü onlar olmadan burası olmaz, bu bir gönüllülük işi. Ben her ne kadar elimden geleni burada yapsam da tek başıma ne yazık ki yetemiyorum.  Bizleri burada unutmasınlar” dedi.

ÖMER KUNDAKÇI 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.