Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Valiliğin tahliye ettiği şirketten suç duyurusu

Valiliğin tahliye ettiği şirketten suç duyurusu
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2016 11:37 am
1.562
A+
A-

Valiliğin tahliye ettiği

şirketten suç duyurusu

 

 

Dünyaca ünlü İztuzu plajının Boğazağzımevkisinin plaj işletmesi hakkının kendilerinde olduğunu öne sürerek 25 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2014 yılında imzalanan protokolle MSKÜ’yeait işletmelere izinsiz giren DALÇEV, haksız yere tahliye edildiklerini iddia ederek yetkililer hakkında suç duyurunda bulundu.

 

Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde işletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) olan İztuzu Plajı’nda, işgalci olduğu ileri sürülen DALÇEV’in tahliyesi için Muğla Valiliği karar aldı.

Bunun üzerine, Muğla Vali yardımcısı Salih Gürhan imzasıyla “Suçu önlemek, toplumsal olayların önüne geçmek” ibaresinin kullanıldığı karar, Muğla Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerince, DALÇEV yetkililerine tebliğ edildi. DALÇEV yetkilileri, plajdan kolluk kuvvetleri vasıtasıyla boşaltıldı.

Kararın ardından DALÇEV yetkilileri, “Görevi kötüye kullanmak, şirket malzemelerinin gasp edilmesi” iddiası ile Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına, Muğla Valiliği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, tahliyenin hiçbir hukuki karar olmadan yapıldığını öne sürdü.

Oruç, “Haksız işlem yapılmıştır. Şimdiye kadar yargı kararına aykırı davranmadık. Yargı kararı doğrultusunda buradayız. Birinci İdare Mahkemesi kararı tahliye kararı gibi gösterildi. Suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

DALÇEV şirketinin avukatı Musa Müfit Elitaş, Valilik yazısında, kolluk kuvvetleri marifeti ile alanın boşaltılarak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne tesliminin gereğinin belirtildiğini söyledi.

Elitaş, “Bizim bu alandan ayrılmamız idari olmamıştır. Zor kullanılması sureti ile biz bu duruma geldik. Bahsettiğimiz yazı hukuka uygun bir yazı değildi. Verilen emir suç teşkil etmekteydi.” dedi.

Valiliğin mahkeme ve icra daireleri yerine geçerek, tahliye kararını kendisinin verdiğini iddia eden Elitaş, şunları kaydetti:

“Daha öncede söylediğimiz gibi bizim alandan çıkarılmamızı gerektirecek bir mahkeme kararı yok. Yapılan bu işlem açıkça suç teşkil etmekteydi. Biz bu sebeple bu karara direndik. Ve zor kullanılmak sureti ile oradan şirketimiz tahliye ettirildi. Bu yapılan işlem adeta bir şekilde sonuca ulaşalım maksadı ile görevi kötüye kullanmak sureti ile yapılmış bir eylem, işlem. Bu sebeple ortada açık bir kötü niyet, mevzuatı kötüye kullanma, görevi kötüye kullanmak suçunun tüm unsurları oluşmuş, bunun dışında eşyalarımızı zorla alıp götürmeleri adeta bir gasp eylemine dönüşmüştür. Burada tamamen bir kötü niyet söz konusudur. Bu sebeple biz bu yazıyı kaleme alan valilik yetkililerinden, bu emri uygulayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden ve orada bulunan kolluk kuvvetlerinden şikayetçi olduk”

– Olay

Ortaca Belediyesi tarafından işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014 tarihinde Muğla Valiliği bünyesinde kurulmuş olan, Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketinin (MUÇEV) yaptığı ihaleyle, özel girişim DALÇEV’e verilmişti. Bunun üzerine Ortaca Belediyesi ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiş, karşı taraftan yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı. MUÇEV, 10 Kasım 2014 tarihinde İztuzu’nun boşaltılması için belediyeye yazı göndermişti. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talebi üzerine işlem, 10 gün ertelenmiş, bir süre sonra mahkeme, Ortaca Belediyesinin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurmuştu.Belediyenin, Valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmişti. Kararın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İztuzu Plajının işletmesini, imzalanan protokolle MSKÜ’ye vermişti.Üniversite yetkilileri de geçtiğimiz hafta İztuzu Plajının özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Muğla Valiliğine gönderilen yazıda, “İztuzu Plajı’nın DALÇEV AŞ tarafından işgal edildiği iddiasıyla kolluk kuvveti marifetiyle ivedi olarak boşaltılması” istenmişti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.