Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

VALİ GÜVENÇER MİLAS’TA İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ GÜVENÇER MİLAS’TA İNCELEMELERDE BULUNDU
REKLAM ALANI
Ocak 20, 2014 4:11 pm
1.264
A+
A-

VALİ GÜVENÇER MİLAS’TA İNCELEMELERDE BULUNDU 

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Milas’ta bulunan Güllük limanını ve Beçin Kalesini ziyaret etti. 

İlk olarak Güllük, Manastır Mevkiinde bulunan Güllük Limanını ziyaret eden Vali Güvençer, burada incelemelerde bulundu. 

Liman Genel Müdür Yardımcısı Rıza Ulukuş tarafından karşılanan Vali Güvençer,  liman çalışmaları hakkında bilgi aldı. Mermer, feldspat dökme ve torba, calsit, kuvars, krom, zımpara taşı, boksit, mermer yükleri, sıvı ve katı atık kabul tesisi ile ihracat yapılan ülkeler  hakkında Vali Güvençer’e brifing veren Ulukuş, yap işlet devret modeli ile hizmet verildiğini söyledi. 

Vali Güvençer’e limanın kuruluşu ile ilgili genel bilgiler aktaran Ulukuş, “Aynı anda iskeleye minumum 4, maksimum 6 gemi yanaşmaktadır.  Diğer yandan maksimum 40 bin tonluk gemi iskelemize yanaşabiliyor. Toplam iskele uzunluğumuz yaklaşık 348 metredir.

2013 yılında toplam ihracatımız yaklaşık 4 milyon 550 bin tondur. Limanımızdan genel olarak torbalı ve dökme feldspat calsit kuvars, krom, zımpara taşı, boksit, blok ve işlenmiş mermer, hayvansal ve tarımsal ürünler ihraç edilmektedir. İtalya, İspanya, Rusya, Ukrayna, Suriye, Mısır, İsrail, Hollanda, Tunus gibi pek çok ülkeye ihracat yapılmaktadır.” diye konuştu. 

Güllük Limanında incelemelerde bulunan Vali Güvençer, daha sonra Milas ilçemizde bulunan ve 2012 UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine giren Beçin Kalesi’ni ziyaret etti. 

Vali Güvençer, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Pektaş’ın başkanlığında sürdürülen Beçin Kalesi’nde yapılan kazı ve restorasyon çalışmalarını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin eşliğinde yerinde inceledi. 

Milas-Ören yolu üzerinde, ilçe merkezine yaklaşık5 kilometreuzaklıkta Mutluca Beçin Köyü’nde bulunan kalede ilk yerleşimler Kalkolitik döneme kadar inmektedir. Son şeklini büyük oranda Menteşe Beyliği döneminde alan kalenin onarımı sırasında, çevredeki antik yapıların taşlarından da yararlanılmış. Kalenin alt tarafında yer alan Beçin kenti Menteşeoğulları’na aynı zamanda başkentlik yapmış. 

Ziyaretlerini ve incelemelerini tamamlayan Vali Güvençer, daha sonra Muğla’ya döndü.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.